Gostovanje v soboški Fazaneriji se ni razpletlo po novogoriških željah in pričakovanj. Ob pogledu na začetno enajsterico, ki je bila sicer močno premešana, a kljub temu kakovostna, je marsikdo pričakoval gladko zmago in napredovanje Primorcev, a se je razpletlo ravno nasprotno, velike zmage so se veselili Prekmurci, Gorica pa se je poslovila od pokalnega tekmovanja.


“Zagotovo smo pričakovali težko tekmo. Že začetek tekme je bil tak, da smo hitro zgrešili tri priložnosti, nato pa je nasprotnik zadel iz odbitka. V nadaljevanju nismo bili dovolj potrpežljivi, da bi z igro podaj prihajali skozi obrambo, nasprotnik pa se je dobro postavil. Zadeli smo tudi vratnico, ampak žoga ni hotela v mrežo. Nogomet je tak. Če ne daš gola, ne moreš zmagati. Po izpadu smo razočarani, vendar bo potrebno tekmo analizirati in živeti naprej,” je po tekmi pred našim mikrofonom uvodoma dejal novogoriški strateg Miran Srebrnič, ki je v nadaljevanju priznal, da poraz in posledični izpad iz tekmovanja boli:“Poraz zagotovo boli, vendar se moramo osredotočiti na prvenstvo, nabirati točke in si zagotoviti obstanek v ligi. Kot se ve, je v klubu veliko težav, pripraviti se moramo na vsako tekmo posebej. Danes sem na ni šlo, vendar je potrebno tudi to preboleti.”

Kot smo zapisali že v uvodu, je Srebrnič premešal začetno enajsterico, priložnost so dobili tudi nekateri nogometaši, ki so v preteklih tednih dobili manj minut. “Nekaterih igralcev ni bilo, ker so bili poškodovani, določene sem želel spočiti, saj je prvenstvo dolgo in zahteva napore. Normalno je, da danes to ni bilo to, vendar se bo potrebno pripraviti na naslednjo tekmo, da bomo z nogometaši, ki so nared, odigrali tekmo kot bo potrebno,” je dejal dolgoletni branilec Gorice, ki je lahko včeraj prvič v sezoni računal tudi na Marshala Johnsona, saj se je nigerijski vezist pred gostovanjem v Prekmurju po vseh prigodah z vodstvom kluba dogovoril za podaljšanje sodelovanja: “Je dober igralec, ki bo naši ekipi zagotovo koristil. Veseli smo, da smo ga znova dobili v naše vrste. Sedaj se že vidi, da nekateri igralci že čutijo težave s poškodbami, zato potrebujemo tudi nekoliko širši kader.”

Goričani časa za objokovanje nimajo, saj jih že v nedeljo čaka nova zahtevna preizkušnja, na sever Primorske prihaja Krško, Srebrnič pa pred tekmo z lanskoletnim drugoligašem poudarja, da lahkih nasprotnikov ni: “Za nas je vsaka tekma zelo težka, tudi danes je bila. Maksimalno se moramo pripraviti na nasprotnika, s komerkoli igraš, ni lahkih tekem, vsi nasprotniki so organizirani. Krško je to že pokazalo in osvojilo že veliko število točk. Dobro se moramo pripraviti na tekmo,” je zaključil Srebrnič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…