V Novi Gorici smo lahko še drugi teden zapored znova spremljali pravi nogometni praznik. Tribuna novogoriškega Športnega parka je bila znova praktično polna, tokrat se je zbralo še več gledalcev kot minuli teden proti Mariboru, a kar 2200 gledalcev domači četi ni pomagalo do tega, da bi prekinila šest zmag dolg niz Olimpije.


Ljubljančani so se na severu Primorske veselili še sedme zaporedne zmage, s čimer so izenačili letošnjo serijo Gorice, ki si je tudi v tekmi z zmaji pripravila številne priložnosti. Goričani so prevladovali predvsem v prvem polčasu, v celotni tekmi pa so sprožili kar 21 strelov, a naprave goriških napadalcev tokrat niso bile najbolj točno naravnane, saj so vsega trije streli šli tudi v okvir gola. “Svoje fante moram pohvaliti za današnjo predstavo. Mislim, da smo igrali zelo dobro, še posebej v prvem polčasu. Enajstmetrovka in evrogol sta odločila tekmo, gledalci pa so videli dober nogomet. Po mojem mnenju smo danes igrali veliko boljše kot proti Mariboru, Olimpija pa je točke odnesla tudi z nekaj sreče. Vendar vseeno 3:0 … rezultat je na prvi pogled visok. Tekma je bila po mojem mnenju dobro odigrana,” je po tekmi priznal novogoriški strateg Miran Srebrnič, ki je moral z moštvom priznati tretji poraz v letošnji sezoni, še drugič je moral čestitati ljubljanskemu trenerju Marijanu Pušniku. S svojim trenerjem se je strinjal tudi Miran Burgić, še lani član Olimpije: “Vsako tekmo skušaš pomagati ekipi in doseči zadetek. Tekma je bila drugačna kot proti Mariboru. Imeli smo ogromno priložnosti, Olimpija pa je zadela v pravem trenutku. Z lahkoto smo prihajali pred gostujoča vrata, potem pa slabo zaključevali akcije. Ni kaj, štejejo goli, teh pa tokrat nismo dosegli. Igro imamo in verjamem, da se bodo tudi rezultati obrnili nam v prid.”

Izkušeni napadalec Gorice je najbolj obžaloval dejstvo, da s soigralci tudi v drugo ni uspel razveseliti velikega števila gledalcev na tribuni: “Najbolj mi je žal zaradi ljudi, ki so obakrat prišli v tako velikem številu. To je za nas vse pravo veselje. Žal jim nismo vrnili s tem, da bi osvojili točko. Toda videli so lahko našo dobro igro in upam, da nas bodo tudi na naslednjih tekmah spremljali v tako velikem številu. Še vedno smo na drugem mestu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…