Reprezentančni premor in neugodno gostovanje na novomeškem Portovalu, kjer je Olimpija v prejšnjih štirih tekmah na svoj konto dodala vsega točko, nista ustavila zmagovalne serije zmajev. Ljubljančani so se resda kar dolgo mučili z domačo četo, ki se je dobro postavila na svoji polovici, nato v drugem polčasu vseeno strli dolenjski odpor in slavili še šestič zapored.


Osrednji junak nove zmage je bil Miha Zajc, ki je pred začetkom drugega polčasa na igrišču zamenjal Nika Kapuna. Šempetrčan je v zaključku obračuna zabil dva pomembna zadetka, s prvim je najprej povišal prednost gostov, z drugim pa je po domačem znižanju zaostanku dokončno odločil zmagovalca. Kljub dejstvu, da je še petič letos v igro vstopil s klopi, se Zajc s tem ni obremenjeval, še več, to je označil kot prednost, saj je bil v primerjavi z ostalimi še svež. “Res je, v igro sem vstopil v drugem polčasu in menim, da je bila to prednost, saj sem bil bolj svež od ostalih. Prva akcija, mislim, da celotne ekipe,  nato vrhunska podaja Andraža Šporarja in potem ni bilo težko zadeti preko vratarja. Pri drugem zadetku pa sem udaril iz razdalje in dobro zadel, žoga je šla v gol, česar sem zelo vesel,” je za SNPortal priznal mladi vezist, ki so ga v lanski sezoni mučile številne poškodbe. Nekdanji član Celja se je včeraj veselil prvih zadetkov v sezoni, v kateri je sicer že štirikrat asistiral soigralcem. Podobno kot trener Pušnik, je tudi Zajc menil, da je bila zmaga Olimpije popolnoma zaslužena: “Zmaga je popolnoma zaslužena. Čakali smo na prvi zadetek, ki bi nam olajšal pot do zmage. Z vsem spoštovanjem do Krke in njihovega borbenega pristopa, toda Olimpija je v tem trenutku precej boljše moštvo, kar smo navsezadnje v nadaljevanju srečanja s tremi zadetki v njihovi mreži tudi dokazali.”

Tekmo si je v živo ogledal tudi Primož Gliha, selektor mlade izbrane vrste, kar je bil za Zajca le še dodaten motiv za dokazovanje: “Seveda sem zelo vesel, da sem se lahko izkazal pred selektorjem mlade reprezentance. Mislim, da je bil to še dodaten motiv, da lahko igram tako v reprezentanci kot tudi v klubu. Ampak gremo naprej, zame je bilo to pač navadna tekma. Zelo sem zadovoljen, da sem se lahko dokazal in kar je najbolj pomembno, je nova zmaga Olimpije.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…