Sobotni obračun med Olimpijo in Domžalami je zahteval precej žrtev. Domači strateg Marijan Pušnik je bil že v zaključku prvega polčasa poslan na tribuno, Ljubljančani so obračun zaključili z dvema možema manj, saj sta bila izključena Matic Fink in Rok Kronaveter, Zeni Husmani in Miha Zajc pa sta se pobližje spoznala trdoto nasprotnih kosti.


Oba sta nogometno zelenico zapuščala z debelima naglavnima obvezama, Husmaniju je ‘turban’ s komolcem zadal že omenjeni Kronaveter, Zajc pa je zakrvavel po trku z glavo Trajkovskega, omenjeni dogodek pa je proteste izzval tudi pri Pušniku, ki je bil posledično poslan na tribuno. Kljub poškodbi je Zajc s srečanjem nadaljeval do 64. minute, ko je mesto na igrišču prepustil francoskemu debitantu Martinu Mimounu, dan po tekmi pa trku z bočnim branilcem Domžal ni želel namenjati preveč pozornosti. “Nič pretresljivega. Prejel sem močan udarec v predel zatilja, na vso srečo danes ne čutim nikakršnih posledic. Precej bolj boli sobotni poraz, ki ga bomo poskušali izničiti že na prihajajočem gostovanju v Krškem, kjer bomo jasno zaigrali na zmago,” je za klubsko spletno stran dejal Primorec, ki se je po poškodbi sramne kosti, prvič znašel v začetni enajsterici Olimpije. Nadarjeni vezist je obžaloval zapravljeno priložnost za drugo zmago v sezoni: “Velika škoda je, da smo tekmo izgubili, saj sem prepričan, da bi ob številčni izenačenosti na zelenici imeli priložnost za drugo zmago v sezoni. Domžale so odigrale pametneje in predvsem mirneje, medtem ko smo si mi privoščili preveč tehničnih napak, zaradi česar smo bili na koncu zasluženo kaznovani.”

Kljub porazu pa Zajc iz točkovne ničle ni želel delati prevelike drame: “Zakaj le, prvenstvo se je komaj dobro začelo. Do konca sezone bomo imeli več kot dovolj priložnosti za napredovanje po prvenstveni razpredelnici in posledično za izpolnitev začrtanih ciljev. Vidi se, da še nismo povsem uigrani, novi igralci še vedno prihajajo, proces uigravanja moštva pa ni tako enostavna reč. Prepričan sem, da bomo z vsakim dnem boljši, fizično pa smo že sedaj zelo dobro pripravljeni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…