Včeraj smo poročali, da je tudi Jean Philippe Mendy tik pred tem, da postane bivša vijolica. Francoski napadalec si je že nadel športno opravo novega delodajalca, danes pa so z Daljnega vzhoda sporočili, da so z robustnim nogometašem podpisali pogodbo.

Kako dolgo bo Mendy nosil dres Shijiazhuang Ever Brighta, ki se trenutno nahaja na desetem mestu lestvice kitajskega prvenstva, ni znano, saj klub v zapisih na družbenih omrežjih ni razkril dolžine pogodbe. Jasno pa je, da se Mariboru obeta lep zaslužek, že v začetku tedna smo namreč pisali, da bo v blagajni vijolic pristala sedemmestna številka.

Foto: Shijiazhuang Ever Bright

Mendy, ki je v Ljudskem vrtu igral tri sezone, se od Maribora poslavlja z 42 zadetki na 101 tekmi, v Prvi ligi Telekom Slovenije pa je v prav tako 101 tekmi dosegel 40 golov, tri tudi v koprskem dresu. Na Bonifiki se je preselil med zimskim premorom sezone 2012/13, pred tem pa je bil član italijanskega tretjeligaša SPAL-a.

29-letni Francoz senegalskega porekla se na Kitajsko seli z dobro popotnico, saj je bil s 17 zadetki ob Andražu Šporarju in Roku Kronavetru prvi strelec minule sezone slovenskega prvenstva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nermin Bašić: »Gremo na pavzo v boljšem razpoloženju«

V zadnji tekmi 23. kroga sta se v Novi Gorici pomerila domača Gorica in Domžale. Gostje so…