Goričani ne popuščajo. Potem ko se je novo vodstvo kluba zavezalo, da bodo priložnost dobili domači fantje, so varovanci trenerja Mirana Srebrniča nanizali že pet zaporednih zmag. Po uvodnem porazu z Olimpijo so Primorci ugnali Rudar, Krko, Celje, Zavrč in včeraj še Domžale, ki na domačem igrišču tudi v tretjem poizkusu niso uspele osvojiti niti točke.


V gostujočem taboru so se po novi zmagi, s katero bodo tudi sedmi krog državnega prvenstva pričakali na vrhu ligaške lestvice, strinjali, da so bile Domžale morda celo boljši nasprotnik, kljub temu pa zmage zaradi tega niso bili nič manj veseli. “V prvem polčasu smo trpeli, saj so Domžale zelo kvalitetna ekipa. Stali so visoko in oblegali naša vrata. Nekako smo preživeli ta pritisk in v drugem polčasu še več tvegali,” je po novi zmagi dejal Miran Srebrnič, ki je v primerjavi z zadnjo tekmo proti Zavrču nekoliko premešal začetno enajsterico, saj so namesto Tineta Kavčiča, Jake Kolenca, Mirana Burgića in Dina Martinovića zaigrali Miha Gregorič, Jan Humar, Matija Škarabot in Marko Nunić. Med najbolj zaslužnimi za novo zmago Gorice je bil tudi tokrat Matija Širok, ne le zaradi zadetka, bočni branilec je nekajkrat dobro posredoval tudi v obrambi: ”Najprej bi Domžalčanom čestital za zelo dobro tekmo. Na trenutke so bili celo boljši nasprotnik od nas. Danes smo pokazali, kaj se vse da narediti z veliko željo, zagonom in agresivnostjo. Zmage si morda nismo zaslužili, a smo je zelo veseli. Lahko jo jemljemo tudi kot zasluženo, saj smo zanjo res garali.”

Širok, ki že celotno kariero igra za matično Gorico, pa v pogovoru za spletno stran nacionalne televizije ni pozabil pohvaliti dvakratnega strelca, Blessinga Elekeja, ki je trem zadetkom včeraj dodal še dva in se prebil na vrh ligaške lestvice strelcev: “Eleke je zabaven fant, dober igralec in ‘fajn dečko’. Nekoliko se še privaja na evropsko življenje, a vidi se, da ima velik potencial. Je mlad, zato ne sme biti brezglav, temveč mora upoštevati tudi navodila trenerja in starejših igralcev. Mislim, da lahko še veliko napreduje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Kopru začeli s prvimi treningi pod vodstvom novega trenerja

Nogometaši Kopra so imeli izmed vseh slovenskih prvoligašev najkrajši poletni premor. Po s…