V Celju z uvodno četrtino državnega prvenstva nikakor ne morejo biti zadovoljni. Državni in pokalni podprvaki se po devetih krogih Prve lige Telekom Slovenije z vsega petimi točkami nahajajo na repu ligaške razpredelnice.


V zadnjem času kaj prida pozitivnih novic za pristaše Celja ni bilo, zato se bodo Celjani verjetno razveselili vesti, da se je v ponedeljek v trenažni proces vrnil Matic Kotnik. Korošec v celjskem golu v letošnji sezoni zaradi poškodbe trebušnega zidu še ni zaigral, neugodna poškodba mu je vzela dva meseca treningov, zato je bil vrnitve na igrišča vesel tudi sam. “Zagotovo ni bilo lahko spremljati soigralcev s stranskega tira, še posebej ob tem slabšem uvodu v sezono. Vesel sem, da je operacija uspela in da so moje težave s trebušnim zidom preteklost. Rehabilitacija je šla po načrtu, ta teden pa sem se že lahko priključil treningom. Sedaj bom naredil vse, da se čim prej vrnem v tekmovalni pogon. Upam, da bom lahko že v kratkem soigralcem pomagal tudi na zelenici,” je 25-letni vratar priznal za spletno stran celjskega prvoligaša.

Težave Kotnika, ki je doslej zbral že 110 prvoligaških nastopov, so se začele že s koncem lanske sezone, ko je v Stožicah z glavo trčil v vratnico in izpustil tudi pokalni finale. V letošnji sezoni je šlo vse navzdol, a tudi Kotnik verjame, da se bodo Celjani dvignili z dna lestvice: “Z izkupičkom v tej sezoni zagotovo ne moremo biti zadovoljni. Znašli smo se v težki situaciji, a verjamem, da se bomo kmalu dvignili. Želim si, da bi nam pozitivna sprememba rezultatske krivulje uspela že na petkovi tekmi s Krškim, kjer bomo morali za osvojitev točk vložiti precej več kot na zadnjih obračunih. Vsekakor bomo naredili vse, kar je v naši moči, da se dvignemo iz težke situacije.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…