Med tistimi, ki so se naslova državnega prvaka najbolj razveselili, je tudi Matic Fink. 26-letni Ljubljančan spada med nogometaše z najdaljšim stažem v trenutni zasedbi zmajev, saj se je Olimpiji pridružil že pred petimi leti in od tedaj za zeleno-bele odigral že 118 tekem, 32 v letošnji sezoni, ko je s soigralci po nekaj neuspelih poskusih prekinil petletno vladavino Mariborčanov.

“V sezoni je bilo prisotno vse, tako kot tudi v prejšnjih letih, vendar nas je letos spremljala tudi sreča in nam bila naklonjena. In naslov je naš,” je poudaril bočni branilec Olimpije, ki so ga pred dnevi nekateri povezovali tudi s člansko izbrano vrsto Slovenije. Srečko Katanec ga ni uvrstil na seznam, a to Finka ob proslavi naslova ni kaj prida zmotilo. Po dvigu pokala je priznal, da je bila lovorika težja kot si je predstavljal: “V prejšnjem tednu še nismo videli, kaj bomo danes prejeli v roke. Danes, ko smo ga zagledali … pokal sploh ni tako lahak in je težji kot izgleda. Super ga je bilo dvigniti, občutkov se ne da opisati, v tem lahko zgolj uživamo.”

“V prejšnjih sezonah smo imeli precej smole, zadetke smo prejemali v zadnjih minutah. Tako se je nekajkrat pripetilo tudi letos, vendar smo za razliko od preteklih sezon letos tudi dosegali zadetke. Naslov je zasluženo naš,” je še dodal dolgoletni član Olimpije in se v nadaljevanju dotaknil tudi prihajajočih kvalifikacij za ligo prvakov: “O tem naj razmišljajo v strokovnem štabu, trener in predsednik. Pri nas je čas za slavje, poveselili se bomo z našimi navijači in šele nato videli, kaj bo prinesla prihodnost.”

“Danes zapiramo ‘kafane’ po Ljubljani,” je zaključil vselej borbeni bočni branilec zmajev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Curanovič zapustil Kranj

Izkušeni vratar Darjan Curanovič je zapustil kranjsko zasedbo in se seli v Črno goro, kjer…