Medtem ko Celje, Domžale in Koper v četrtek že čaka prva preizkušnja nove sezone, se v taboru ljubljanske Olimpije v miru pripravljalo na začetek državnega prvenstva, ki ga bodo Ljubljančani odprli z domačim obračunom proti Gorici. Sprememb v ljubljanskem prvoligašu ne manjka, v prihodnjih tednih se bo verjetno zgodila še kakšna, eden od starih obrazov pa bo tudi v prihodnje Matic Fink.


“Spremembe v načinu dela in predvsem taktični razporeditvi so več kot očitne. Poudarek bo na agresivni igri, ki bo slonela na veliki količini teka in medsebojni pomoči. Morda bo malce manj individualnosti in več kolektivnega pristopa, kar nam je v preteklosti primanjkovalo,” je za klubsko spletno stran dejal nepopustljivi bočni branilec. Tudi Fink je ponovil besede soigralcev, ki v en glas poudarjajo, da je z menjavo klubskega vodstva in trenerja zavel svež veter, tudi na področju konkurence. Le-to bo Finku predstavljal nekdanji mladi reprezentant Slovenije, Denis Klinar, ki se je v Olimpijo preselil iz vrst velenjskega Rudarja: “Zdrava konkurenca je vsekakor dobrodošla. Sedaj sem tudi sam nekoliko bolj sproščen, saj se zavedam, da bo sezona dolga, verjetnost poškodb pa je venomer prisotna. No, to ne pomeni, da bom novemu soigralcu kar na lepe oči prepustil svoje mesto v začetni enajsterici. Trenutno se oba nahajava na isti izhodiščni točki, zelenica pa bo edino merilo kakovosti in obenem upravičenosti do igranja v prvi postavi.”

Nekdanji nogometaš Interblocka, ki vstopa v peto sezono v zeleno-belem dresu, si želi v novi sezoni predvsem konstantnosti v formi, ki bi lahko Olimpiji prinesla tudi boj za vrh lestvice: “Nova sezona prinaša nove izzive in obenem možnosti za napredek na vseh ravneh. Želim si, da bi si z uspešnim začetkom utrli pot proti čim boljšem izhodišču za nadaljevanje sezone. Tudi v lanski sezoni smo začeli odlično, a proti koncu jeseni popustili, kar nas je drago stalo v spomladanskem delu, ki smo ga odigrali na povprečni ravni. Če bomo konstantni v svoji formi, potem smo lahko v boju za sam vrh.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…