Eden od pomembnejših adutov domžalskega stratega Luke Elsnerja bo spomladi tudi Matic Črnic, ki se je v januarskem prestopnem roku v paketu z Dejanom Trajkovskim preselil iz Ljudskega vrta. 22-letni nogometaš ne skriva, da je po pol leta igranja v tretjeligaški konkurenci željan prvoligaškega dokazovanja.


“Igralci so me zelo dobro sprejeli. Pogoji za vadbo so odlični, še posebej v Turčiji je bilo idealno. Igralci se moramo zavedati, da imajo le redke ekipe iz Slovenije možnost opraviti priprave tako daleč in v tako dobrih pogojih. V Domžalah se počutim odlično in vse je na pravem mestu,” je v pogovoru za klubsko spletno stran uvodoma dejal Črnic. Mariborčan priznava, da se je hitro privadil na nov način dela, ki ga v domžalskem klubu narekuje trener Luka Elsner. 32-letni strateg je v pripravljalnem obdobju nogometašu, ki je na prvoligaških zelenicah doslej odigral 69 tekem, ponudil precej priložnosti za dokazovanje, a Črnic pravi, da trenutno še ni na želeni ravni: “Trenutno še nisem na ravni, ki bi si jo sam želel. Predvsem manjka dejanski učinek, kar pomeni, da se še nisem uspel vpisati v statistiko s podajo ali golom. Na tem področju moram še naprej delati in stvari popraviti. Vseeno pa se forma razvija v pravo smer, še posebej, če v obzir vzamem svoj položaj pred prihodom v Domžale. Prepričan sem, da bodo kmalu prišli tudi goli in podaje.”

Zaradi prestavitve se bo spomladanski del sezone pričel še teden kasneje kot je bilo načrtovano sprva, zato tudi nogometaši že komaj čakajo, da pričnejo s tekmovalnimi obveznostmi, nič drugače ni niti pri Črnicu: “Priprave gredo h koncu in tako je tudi s piljenjem naše forme. Igralcem se priprave že malce vlečejo, kar je predvsem posledica prestavitve prvenstva. Prav mučno je že čakati in upam, da se prvenstvo čim prej začne, ker je ta teden s psihološkega vidika daleč najtežji med pripravami. Na prijateljskih tekmah pa je pomembno, da smo še brez poraza. Imamo dobro obrambo, na drugi strani pa moramo še malce nadgraditi igro v napadu in predvsem popraviti realizacijo. Prepričan sem, da bo s prvenstvom tudi to prišlo na svoje mesto.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znano je kdo bo sodil nedeljski večni derbi

V nedeljo nas že čaka prvi večni derbi letošnje sezone. V Stožicah se bosta udarila Olimpi…