Velenjčani so po slabem začetku sezone še tretjo tekmo zapored sklenili neporaženi. Po zmagi nad Domžalami in remijem s Krškim so knapi točko vzeli še na Bonifiki, medtem ko Koprčani ostajajo pri eni zmagi, saj kljub terenski premoči za hrbet velenjskega vratarja Mateja Radana niso uspeli pospraviti več kot ene žoge.


“Popolnoma smo upoštevali navodila trenerja in šli dobro v tekmo, stali smo kompaktno in zadeli iz prekinitve. Po tem smo držali rezultat in bili dobro postavljeni, v prvih minutah drugega polčasa malce nezbranosti in prejeli smo gol. Nadaljevanje je bilo z obeh strani odprto in lahko bi se končalo tako ali drugače, vendar mislim, da je neodločen rezultat popolnoma zaslužen,” je po remiju s Koprom priznal David Kašnik, ki je na Bonifiki zaradi odsotnosti kaznovanega Ivana Knezovića nosil tudi kapetanski trak. Le-ta mu je očitno dal dodatne energije, saj je koroški branilec sredi prvega polčasa načel domačo mrežo. Velenjčani so vodstvo zadržali do odhoda na odmor, nato pa klonili kmalu po vrnitvi na igrišče. Tudi kanarčki so zadeli iz prekinitve, izid je poravnal Matej Palčič, ki je po tekmi dejal, da je bil Koper boljši nasprotnik: “Začeli smo dobro. Prepričan sem, da če bi prvi zadeli, bi se tekma končala povsem drugače. Koper je boljša ekipa, a žoga nikakor ni hotela v gol. V drugem polčasu smo sicer stopili bližje nasprotnikovem golu, dominirali na igrišču, a žal kljub veliko priložnostim nismo uspeli zadeti. Naša ekipa ima kvaliteto in doma ne smemo izgubljati takšnih tekem, saj na koncu štejejo le točke.”

“Manjša nezbranost ob prekinitvah in prepoceni prejet zadetek. Mislim, da smo imeli do zadetka tri ali štiri izrazite priložnosti. Na koncu, ko zgrešiš takšne priložnosti, te kaznuje. Takšna igra, predstava in nogomet morajo biti vodilo za naprej. Menim, da bodo slej ali prej prišle tudi točke,” pa je optimistično zaključil domači kapetan Ivica Guberac.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…