Medtem ko bodo Celjani in Domžalčani novo sezono odprli ob 20. uri, Koprčane prva preizkušnja sezone 2015/16 čaka ob 21:15 po slovenskem času. Kanarčki gostujejo na Islandiji, v prestolnici Reykjaviku, kjer se bodo pomerili z domačim Vikingurjem.


Zasedba pokalnega prvaka je na skrajni sever Evrope odpotovala že v torek in na včerajšnjem uradnem treningu preizkusila zelenico stadiona Vikin, ki pa po koprskih pričevanjih ni ravno v najboljšem stanju, saj je igrišče prekrito z luknjami in grbinami, obenem pa tudi višina trave včeraj ni odgovarjala evropskim standardom. “Žoga se v celotnem treningu niti enkrat ni odbila enako,” je za klubsko spletno stran sporočil trener vratarjev Robert Volk, medtem ko koprski adut Matej Palčič vseeno upa, da trave zaradi številnih grbin vseeno ne bo pokosili preveč nizko. Kljub preglavicam s prilagajanjem na igrišče, pa je tudi bočni nogometaš pred obračunom z Vikingurjem, tako kot celotna koprska zasedba, dobro razpoložen: “Mislim, da smo jih dovolj dobro preučili. Gre za ekipo, ki ne dosega veliko golov, a jih tudi ne prejema dosti. Imajo pet, šest nogometašev, ki izstopajo in nekaj dobrih mladih. Ne bi mogel reči, da igrajo nek tipičen islandski nogomet. V njihovi igri ni veliko prekinitev ali skok igre. Veliko igrajo tudi po tleh. Danes moramo zmagati, da bomo mirno pričakali povratni dvoboj.”

Del koprske odprave s športnim direktorjem Matejem Mavričem Rožičem na čelu pa se je udeležil tudi uradne večerje, ki so se je udeležili tudi predstavniki koprskega nasprotnika in islandske nogometne zveze.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…