Dneve do krstne preizkušnje med prvoligaši odštevajo tudi v Krškem. Posavci so se, kot smo v zadnjih tednih že nekajkrat zapisali, do zgodovinskega prvoligaškega statusa prebili v infarktni končnici zadnje tekme 2. SNL, ko je David Bučar v sodniškem dodatku obračuna z Aluminijem zadel za zmago in naslov prvaka ter poskrbel za delirij med tisoč šesto glavo množico.


Med junaki domače čete je bil tudi vratar Marko Zalokar, ki v minuli sezoni ni izpustil niti minute. Trener Tomaž Petrovič bo petindvajsetletnemu čuvaju mreže zaupal tudi v Prvi ligi, v krajšem pogovoru za SNPortal pa se je vratar Krškega dotaknil tudi šampionske sezone. “To so najlepši občutki v dosedanji karieri. Uspelo nam je prebuditi Krško, Posavje in celotno Slovenijo, pa tudi širše, saj nas sedaj že marsikdo pozna,” je uvodoma dejal Krčan, doma iz blokovskega naselja Bronx, od koder prihaja tudi Robert Berić. Kot smo omenili že v uvodu, je minulo sezono najbolj zaznamoval prav zaključek zadnje tekme, le-ta pa se je v spomin vtisnil tudi Zalokarju: “Rekel bi, da mi je v spominu najbolj ostala že tolikokrat omenjena 93. minuta v tekmi z Aluminijem, v kateri smo dosegli zgodovinski uspeh in se prebili med prvoligaše.”

Foto: Damir Mrkonjić
Zalokar bo vrata Krškega čuval tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije. (Foto: Damir Mrkonjić)

Časa za počitek po slavju drugoligaškega naslova prvakov ni bilo veliko, saj so Krčani hitro pričeli s pripravami na prvoligaško udejstvovanje. Za zdaj so se moštvu trenerja Petroviča pridružili trije novinci, Enes Rujović, Luka Volariča in Rhema Obed. Za trojico Zalokar pravi, da so dodana vrednost moštvu: “Priprave so bile zaradi kratkega odmora med sezonama precej naporne, kljub temu pa je vzdušje v ekipi enkratno. Tudi novinci so se zelo dobro vklopili v moštvo, obenem pa gre za igralce, ki so zagotovo dodana vrednost ekipi, nekateri med njimi pa imajo tudi že izkušnje z igranjem prvoligaškega nogometa.”

Krčane javnost uvršča med glavne kandidate za izpad med drugoligaše, tudi cilji Zalokarja so za zdaj povezani predvsem z obstankom. “Zagotovo so cilji v krstni prvoligaši sezoni povezani z obstankom v ligi, vendar bo potrebno iti v vsako tekmo samozavestno,” priznava otrok Krškega, ki se je za konec dotaknil tudi nedeljskega obračuna s Celjem: “Celje bo v prvem dvoboju brez dvoma favorit, saj imajo več izkušenj z igranjem tekem Prve lige. Vseeno pa upam, da bo tribuna čimbolj polna, saj nam bo z bučno podporo lažje,” poziva Zalokar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …