Koprčane po izločitvi islandskega Vikingurja nocoj čaka še druga evropska ovira. Na razprodano Bonifiko prihaja splitski Hajduk, ki se je v prvem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo ravno tako moral precej namučiti, da je preskočil estonski Kalev.


Pred današnjim obračunom smo za nekaj informacij povprašali Marka Ranilovića, ki Splitčane dobro pozna, saj je bil v drugi polovici minule sezone član dalmatinskega ponosa. Hajduk je pred novo sezono ostal brez branilca Maria Maloče, ki se je preselil k Lechii iz Gdanska. Izkušeni čuvaj mreže poudarja, da je Zoran Nižić dostojna zamenjava za zdaj že nekdanjega kapetana Hajduka. “Kar se tiče menjave Maria Maloče, se Zoran Nižić dobro dopolnjuje z Goranom Milovićem. Gre za dvojec, ki se dobro pozna, saj sta soigralca že nekaj let. Maloča je imel določene kvalitete, podobno velja tudi za Nižića. Oba, Nižić v Hajduku in Maloča na Poljskem, funkcionirata dobra, saj gre za odlična branilca, kar velja tudi za Milovića,” je za SNPortal dejal Mariborčan. Javnost obrambo smatra za slabši del moštva trenerja Damirja Burića, ki lahko v zvezni vrsti in napadu računa na nekaj izredno nadarjenih upov, ki moštvu dajejo mladostno zagnanost: “Mladi ofenzivni nogometaši so poleg svojega poleta znani tudi po dobrem tehničnem znanju. Hajduk se lahko pohvali z nekaj obetavnimi posamezniki, ki jih spremljajo tudi veliki klubi.”

Ranilović, ki je v Sloveniji branil za matični Maribor in Zavrč, se bo po Madžarskem in Hrvaškem verjetno v bodoče preizkušal še na Slovaškem, kjer mu bo družbo delal tudi Dejan Školnik, ki v nasprotju s starim-novim soigralcem verjame v uspeh Kopra: “Školnik pravi, da bodo napredovali Koprčani, sam trdim nasprotno. Zagotovo tekma ne bo ista, kot tista z začetka spomladanskega dela prvenstva. Hajduk s publiko predstavlja veliko nevarnost!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…