Danes z državnim prvenstvom pričenjajo še Celjani, Domžalčani, Koprčani in Krčani. Slednji se bodo v prvoligaški druščini predstavili prvič v dolgi, že 93-letni klubski zgodovini. Za uvod na Stadion Matije Gubce prihajajo državni podprvaki Celjani, ki želijo v novi sezoni ponoviti dosežke iz minulega tekmovanja leta, ko so nogometno javnost navduševali tudi z igro.


Eden od adutov trenerja Simona Rožmana bo danes tudi Marko Jakolić. Brežičan je med grofe prestopil prav iz celjskih vrst in si v Celju hitro prislužil mesto v začetni enajsterici. Bočni branilec pred snidenjem s starimi znanci pravi, da ne bo prostora za emocije. “Na Krško me vežejo lepi spomini, navsezadnje gre za moštvo, v katerem sem naposled prišel do priložnosti in si tako priigral prestop v Celje. Vesel sem, da bom tudi sam del te tekme, seveda pa ne bo prostora za emocije. Želja je jasna, sezono želimo začeti z zmago,” je dejal 24-letni nogometaš, ki so ga po minuli sezoni povezovali tudi s selitvijo v vrste ljubljanske Olimpije. Ostal je med Celjani, s katerimi si želi ponoviti lansko sezono: “Kot športniki, ki vselej stremimo k najvišjim ciljem, si tega želimo. A treba je biti realen in le trdo delati, rezultat pa bo prišel kot posledica dobrega dela. Na vseh tekmah bomo dali vse od sebe, skušali bomo čim bolje izpolnjevati trenerjeva navodila. Verjamem, da imamo ustrezno kakovost za novo presenečenje, s to miselnostjo bomo tudi vstopili v novo sezono Prve lige Telekom Slovenije.”

Čeprav jim odprta igra ni prinesla evropskega napredovanja, trener Rožman napoveduje, da bodo njegovi varovanci tudi v novi sezoni gojili atraktivno in napadalno igro: “Gledalcem želimo ponuditi atraktiven in napadalen stil nogometa, z našim odnosom na igrišču pa želimo izzvati medsebojno energijo in spoštovanje. Kljub temu, da je naš proračun nižji od skoraj vseh moštev lige, pa verjamem, da se lahko znova dobro kosamo z vsemi in da lahko tudi v prihodnje ponagajamo najboljšim in finančno bolje stoječim. Zagotavljam, da bomo trdo delali in vlagali vso energijo, kaj pa bo to prineslo, pa bomo videli ob koncu sezone. Vsekakor pa si želimo, da bi bili na koncu skupaj z našimi navijači zadovoljni z doseženim.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…