Novomeščani se bodo, tako kot smo poročali že včeraj, prvič zbrali že na peti dan novega leta in pričeli s pripravami na spomladanski del sezone. Dolenjci bodo skušali spomladi nadaljevati niz pozitivnih iger s konca jesenskega dela sezone, ko so pod vodstvom trenerja Andreja Kastrevca kazali solidne predstave.


Eden pomembnih adutov bo spomladi tudi Marin Perić, ki je s tremi ligaškimi zadetki tudi prvi strelec ekipe. 24-letni Hrvat je bil ob koncu jeseni v odlični formi in eden najzaslužnejših, da je Krka z zmagama nad Radomljami in Olimpijo pred odhodom na zimski premor izboljšala točkovni izkupiček. Čeprav so tudi pri novomeškem prvoligašu napovedali nekaj kadrovskih sprememb, Perić ne bi smel biti med ogroženimi, saj je jeseni prikazal dobre predstave, pogodba pa ga na klub veže še za leto in pol, zato se nadeja dobre pomladi: “Vesel sem, da je Andrej Kastrevec ostal trener, saj nas dobro pozna in nas je dvignil, tako ekipo, kot tudi mene osebno. Pričakujem dobre priprave za nadaljevanje sezone in še bolje rezultate. Vsem v Sloveniji smo dokazali, da znamo igrati in da nihče ni toliko boljši od nas kot kaže pogled na lestvico. Imam nekakšen občutek, da bomo v drugi polovici pozitivni hit prvenstva.”

Perić se je s srčnimi predstavami prikupil tudi dolenjskemu občinstvu, še posebej navijaški skupini Manekeni, s katerimi se ponavadi najbolj poveseli zadetkov. Tudi napadalec, ki se je na Portoval preselil iz hrvaškega tretjeligaša Grobničana, je v pogovoru za Facebook stran kluba izrazil prepričanje, da je s spodbudo gledalcev lažje priti do boljših izidov: “Z njimi nam je lažje tako doma, kot tudi v gosteh in lahko jim sporočim, da bomo v nadaljevanju boljši in da bodo vsi ljudje, ki imajo radi Krko srečni ter zadovoljni z našimi predstavami.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Škandal odnesel zvezdnika Olimpije

Po tem, ko je v javnost pricurljala novica, da naj bi se trojica nogometašev Olimpije zapl…