Včerajšnja otvoritev nove sezone državnega prvenstva je postregla s presenečenjem, saj Mariboru pred domačimi gledalci ni uspelo ugnati Zavrča. Danes se uvodni krog seli še v Velenje in Ljubljano, kamor k prenovljeni zasedbi Olimpije prihajajo zdesetkani Goričani, ki bodo v primerjavi z minulo sezono ravno tako zaigrali v močno spremenjeni enajsterici.


“Skozi celotno pripravljalno obdobje smo trenirali maksimalno zavzeto, motivirano in odgovorno. Uvodno srečanje v novi sezoni igramo na domači zelenici, zato nas zanimajo le tri točke. Vodstvo kluba nam je omogočilo odlične pogoje za delo in lepo število prijateljskih tekem, skozi katere smo dvigovali raven svoje pripravljenosti. Tudi igralci smo se med seboj že dodobra spoznali, razumemo se odlično, zato ne vidim razloga, zakaj jutri ne bi osvojili prvih treh točk, ki bi bile odlična popotnica pred nadaljnjimi izzivi,” je za klubsko spletno stran dejal Aleksander Šeliga, ki bo zaradi poškodbe Darka Brljaka srečanje pričel v začetni enajsterici Olimpije. Mesto v napadu bo pripadlo Andražu Šporarju, ki bo tudi v prihodnji sezoni nosil kapetanski trak, mladi napadalec pa za nocojšnji dvoboj z Gorico napoveduje, da s soigralci v tekmo ne bodo krenili zaletavo: “V taktičnem smislu bomo skušali z agresivno igro hitro odvzeti žogo nasprotniku in ga s tem prisiliti v čim večje število napak, kar bi nam posledično prineslo več priložnosti za dosego zadetka. Glede na zahtevne pogoje, ki nas čakajo v soboto, ko naj bi se ogrelo nekje do 37 stopinj Celzija, bomo morali razumno razporediti moči. Ne smemo se zaletavati, saj bodo prave priložnosti prej sli slej prišle.”

Današnje srečanje bo zagotovo izpustila četverica nogometašev, a ima ljubljanski strateg Marijan Pušnik vseeno manj težav s sestavo enajsterice kot pa stanovski kolega na novogoriški klopi, Miran Srebrnič. Pušnik tako poudarja, da ga danes zanima zgolj in samo zmaga. “Igramo doma pred svojimi navijači, zato je zmaga nujna,” pravi Korošec, s 54 leti najizkušenejši prvoligaški trener, ki pravi, da danes ne bo lahko priti do treh točk: “Vsak začetek je težak, a prepričan sem, da bomo ob pravem pristopu in kakovosti, ki jo premoremo, na koncu nagrajeni z uvodnimi tremi točkami. Čeprav se zavedamo, da nam ne bo lahko, saj je Gorica zelo dobro moštvo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…