Ljubljančani so tudi v Novem mestu, kjer so v preteklosti s štirih gostovanj prinesli zgolj točko, nadaljevali zmagovalno serijo. S šesto zaporedno zmago so najmanj za en dan skočili na vrh ligaške razpredelnice, ob ugodnem razpletu tekme v Novi Gorici pa bodo tam morda tudi ostali. Medtem so Novomeščani še petič zapored domačo zelenico zapuščali sklonjenih glav.


Vseeno pa se je morala Olimpija za sedmo zmago sezone pošteno potruditi, saj so vse tri zadetke zabili v drugem polčasu, ko sta zadela Ezekiel Henty in Miha Zajc, ki je bil kot rezervist uspešen dvakrat in se po štirih asistencah tako prvič v sezoni vpisal še med strelce. Tudi ljubljanski strateg Marijan Pušnik je po koncu tekme priznal, da je bilo v prvem polčasu težko igrati, v nadaljevanju pa je igra stekla. “Vedeli smo, da bo Krka doma igrali zelo zaprto, s sistemom igre 5-4-1. Deveterica igralcev je bila vselej na svoji polovici, zato je bilo težko prebiti obrambni blok. V drugem polčasu je igra stekla, žoga je potovala hitreje in bili smo bolj kombinatorni. Fantje so odigrali nekaj lepih kombinacij, zato so padli tudi trije lepi zadetki. Pohvalil bi vse tri igralce, ki so vstopili v igro, tako Alvesa za super podajo, Miho Zajca za dva zadetka ter Đermanovića za agresivnost in trud. Seveda pa je vseh štirinajst igralcev danes dodala svoje in na koncu je zmaga zaslužena, kar nam daje dobro popotnico za derbi v Novi Gorici,” je dejal Dravograjčan na klopi zeleno-belih, ki je med najzaslužnejšimi, da Olimpija v novi sezoni dosega odlične rezultate. Manj zadovoljen je bil po novem porazu domači strateg Andrej Kastrevec, ki pa kljub četrtemu porazu v sezoni ni želel biti preveč negativen: “Čakajo nas nova srečanja, že v sredo pokalna tekma v Velenju in v soboto z istim moštvom še domača tekma v državnem prvenstvu. Ogromno je še tekem, tudi na domačem igrišču. Prepričan sem, da bomo tudi doma osvajali točke in ne bojim se, saj se nekateri igralci vračajo, kompletirali bomo ekipo in verjamem, da bomo šli tudi točkovno in po lestvici še kaj višje.”

Novomeški trener je bil nekoliko razočaran tudi nad dejstvom, da so Ljubljančani povedli po prekinitvi, čemur so v domačem taboru v pripravah posvečali veliko pozornosti: “Moram reči, da smo se na Olimpijo temeljito pripravljali. Žalosti me to, da smo se izredno temeljito pripravljali na prekinitve in ravno iz prekinitve smo prejeli prvi zadetek. Nato smo skušali priti nazaj, malce bolj smo se odprli, kar je moštvo iz Ljubljane izkoristilo, pokazali so kvaliteto, ki jo premorejo. To so dobro unovčili in zadeli še dvakrat, mi zgolj enkrat in na koncu zaslužena zmaga Olimpije s 3:1.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…