Podobno kot Zavrčani, ki so po Mariboru ugnali še Olimpijo, so tudi Domžalčani ponovili dosežek s predhodne tekme z Mariborom in točko ukradli tudi Ljubljančanom. Bolj kot dobra predstava nogometašev, je tekmo zaznamoval sodnik Mitja Žganec, ki je najprej (nekoliko prehitro) izključil gostujočega branilca Nemanjo Mitrovića, nato pa razveljavil (regularen) zadetek Slobodana Vuka.


Izključitve Nemanje Mitrovića se je dotaknil tudi ljubljanski strateg Marijan Pušnik, ki je tudi med tekmo glasno protestiral zoper nekaj spornih odločitev, po zadnjem sodniškem žvižgu pa dela delivcev pravice ni želel komentirati. “V prvi vrsti bi želel čestitati fantom na korektnem odzivu po sredinem domačem porazu z Zavrčem. Odigrali so borbeno, požrtvovalno in taktično disciplinirano tekmo, dosegli zadetek v pravem trenutku, vendar nas je izključitev Nemanje Mitrovića na nek način prisilila, da smo se v zadnjih dvajsetih minutah osredotočili na branjenje. V vsakem primeru pa bi lahko iztržili še kaj več,” je dejal Korošec na klopi Olimpije, ki je bil zadovoljen z dejstvom, da so njegovi varovanci dobro zaustavili Nejca Skubica in Dejana Trajkovskega, ki sta bila v minulih tekmah med najboljšimi členi domžalske zasedbe: “Taktični načrt pred srečanjem je bil popolnoma jasen. Želeli smo nevtralizirati igro Domžal po bočnih položajih, kjer so v dosedanjem delu sezone najmočnejši. To nam je v večji meri tudi uspelo, točka je zaslužena, poudarjam pa, da bi lahko osvojili tudi vse tri. Sedaj imamo teden dni časa, da se temeljito pripravimo na Krško.”

Čez dober teden Ljubljančane čaka vsaj na papirju nekoliko lažja naloga, saj po obračunih z Gorico, Zavrčem in Domžalami v Stožice prihajajo predzadnji Krčani: “Vse bo odvisno od nas, kako se bomo uspeli odzvati po tako zahtevnih tekmah, kot so bile zadnje tri, ki smo jih odigrali znotraj enega tedna. To so prave preizkušnje za naše mlado moštvo. Tu veliko vlogo odigra psihološka priprava, verjamem pa, da se fantje razvijajo v želeni smeri in da se bomo že prihodnjo nedeljo vrnili k naši prepoznavni igri. V kolikor jo uspemo dvigniti na prejšnjo raven, se za uspešno nadaljevanje sezone ni potrebno bati.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…