Zavrčani so po remiju v Ljudskem vrtu včeraj pred domačimi gledalci gostili še ljubljansko Olimpijo. Haložani so tudi tokrat ostali neporaženi, medtem ko Ljubljančani niso uspeli ponoviti realizacije s prvega obračuna proti Gorici, ko so v primorski mreži končale kar štiri žoge. Kljub nekaterim priložnostim sta mreži ostali nedotaknjeni.


“Zadovoljen sem s pristopom fantov in trudom, ki so ga vložili v včerajšnjo tekmo. Po drugi strani pa nikakor ne morem biti zadovoljen s končnim rezultatom, saj smo si pripravili lepo število zrelih priložnosti, iz katerih nismo uspeli zadeti. Na koncu bi lahko bili celo kaznovani, kar bi bilo glede na potek srečanja – nezasluženo. Ko potegnem črto, sta pristop in volja na želeni ravni, učinkovitost pa bo prišla s še boljšo uigranostjo moštva,” je po remiju priznal gostujoči strateg Marijan Pušnik, ki je obžaloval nekatere zapravljene priložnosti, med drugim sta Rok Kronaveter in Ezekiel Henty že v prvem polčasu stresla tudi okvir vrat. Kljub temu pa Korošec na klopi zmajev ostaja optimist: “Vedno se držim načela da, kjer je volja, je tudi pot. Tokrat nismo zadeli iz imenitnih priložnosti, drugič pa bomo morda odigrali slabšo tekmo in iz dveh polpriložnosti premagali nasprotnikovega vratarja. Nogomet piše zanimive zgodbe, eno od teh smo spremljali včeraj v Zavrču, prihodnji vikend pa nas že čaka nov, zahteven obračun z Domžalami.”

Z remijem so bili precej bolj zadovoljni v domači četi, kjer so se, podobno kot pred tednom v Mariboru, znova postavili precej obrambno. “Vedeli smo, kaj nas čaka na tej tekmi, tako smo se tudi pripravili. Naredili smo čvrst blok, saj je Olimpija v tem trenutku bolj kvalitetna od nas. V nekaterih situacijah smo s tem uspevali, v nekaterih nismo. Na našo srečo smo imeli razpoloženega vratarja, ki nas je rešil v kar nekaj priložnostih. Ne morem reči, da nismo imeli svojih priložnosti, iz katerih bi lahko dosegli zadetek, in z mnogo sreče smo na koncu odščipnili te točke. Priznati moram, da je bila Olimpija boljši nasprotnik, nas pa je rešil naš vratar,” je po zadnjem sodniškem žvižgu dejal trener Ivica Solomun.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…