Ljubljančani še na drugi tekmi zapored niso uspeli doseči zadetka. Po visoki zmagi nad Gorico je Olimpija remizirala z Zavrčem, v soboto pa so iz Stožic tri točke odnesli Domžalčani. V domačem taboru so po tekmi povedali marsikakšno krepko čez račun sodnika Mateja Juga, ki je pod predčasno prho poslal Matica Finka in Roka Kronavetra, že v prvem polčasu pa je bil na tribuno poslan tudi trener Marijan Pušnik.


“Da ne bo pomote, tudi tokrat se bom vzdržal komentiranja sodniških odločitev, vendar v tem primeru se preprosto ne moremo izogniti občutku, da sta izključitvi Matica Finka in Roka Kronavetra neposredno vplivali na potek tekme in posledično njen končni razplet. Po drugi strani čestitam moštvu Domžal in trenerju Luki Elsnerju za zasluženo zmago. Medtem ko smo mi storili kar nekaj nepotrebnih napak, so Domžale odigrale potrpežljivo in taktično brezhibno tekmo,” je po koncu obračuna priznal razburjeni Marijan Pušnik, ki se je med tekmo razburjal tudi nad tem, da sodnik Jug kartonov ni podelil tudi domžalskim nogometašem. Kljub temu pa so bili Ljubljančani v primerjavi z uvodno preizkušnjo nove sezone v napadu precej brezzobi tudi pred izključitvijo Finka: “Bilo bi neumno poimensko izpostavljati kogar koli, saj v vsakem trenutku poskušamo delovati kot moštvo. Čeprav Šporar in Henty nista bila najbolj razpoložena za igro v napadu, sta po drugi strani opravila velik del posla v obrambnem delu, saj sta glede na široko postavitev in način igre Domžal morala pokriti veliko prostora na obeh bočnih položajih. Zato je nehvaležno govoriti o učinku vsakega posameznika.”

“Mi se moramo osredotočiti predvsem na odpravo lastnih napak oziroma pomanjkljivosti, zaradi katerih v tem trenutku še ne delujemo, kot bi si želeli,” je zaključil Korošec na klopi Olimpije, ki bo zaradi sobotne izključitve s tribune verjetno spremljal tudi sobotno gostovanje v Krškem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dolgoletni član Maribora blizu odhoda na Balkan

Po šestih letih domovanja v štajerski prestolnici bo Maribor to poletje zapustil Gregor Ba…