Podobno kot Domžalčani, so tudi Ljubljančani v sredo odigrali uvodno tekmo priprav na novo sezono. Če so Domžalčani za nasprotnika izbrali eminentno ime, splitski Hajduk, so se zmaji za uvod pomerili z nekoliko lažjim nasprotnikom, celjskim Promo Teamom, ki ga je premešana zasedba, zaigralo je tudi precej mladincev, premagala s 3:1.


S prvimi dnevi priprav je zadovoljen tudi branilec Nemanja Mitrović, ki pa uvodni pripravljalni preizkušnji ne namenja prevelikega pomena: “Pokazala ni prav veliko, a smo lahko s pristopom in borbenostjo vsakega posameznika vsekakor zadovoljni. Tudi vse prihajajoče pripravljalne tekme, ki jih bomo odigrali z nekaterimi uglednimi evropskimi predstavniki, bodo pravšnji pokazatelj trenutne pripravljenosti. Moramo vedeti, da čakamo na prve okrepitve, dosti je mladincev in kadetov, kar pa ne pomeni, da fantje zaostajajo za nami starejšimi. Ravno nasprotno, potrebno je pohvaliti njihov trud in željo za napredovanjem. Veseli me, da je vse skupaj, vsaj v začetni fazi se tako zdi, na precej višji ravni,” pravi visokorasli branilec, ki bo tudi v novi sezoni član ljubljanske obrambe.

(Foto: Rok Zore)
“Prihajajoče pripravljalne tekme bodo pravšnji pokazatelj trenutne pripravljenosti.” (Foto: Rok Zore)

“Glede na to, da je za nami uvodni teden priprav, v katerem je bil večji poudarek na fizični vadbi, smo s tekmo proti moštvu Promo Team želeli preveriti trenutno stanje igralskega kadra. Nastopilo je tudi lepo število igralcev iz mladinskih vrst, čakamo pa tudi na prve okrepitve, saj je po koncu minule sezone odšlo osem nogometašev,” je za klubsko spletno stran dejal ljubljanski strateg Marijan Pušnik. Korošec, za katerim je dober teden priprav, se še spoznava z zmožnostmi svojih varovancev, vseeno pa poudarja, da ima ekipa v nekaterih segmentih igre še veliko možnosti za napredek: “Vidi se, da smo komaj v začetni fazi ustvarjanja moštva. Kot sem nekajkrat že poudaril, čaka nas veliko trdega dela, čas pa zagotovo ni naš zaveznik. Kar se tekme s Promo Teamom tiče, fantje so se dobro borili in izkoristili dane priložnosti, a kar se samega pritiska na nasprotnika tiče imamo še ogromno rezerv. Verjamem, da bomo začetek prvenstva pričakali na zadovoljivi ravni pripravljenosti.”

Kot je dejal že trener Pušnik, Ljubljančani še čakajo na prve okrepitve za prihajajoče izzive v novi sezoni. EkipaSN je včeraj poročali, da so zmaji lovke vrgel tudi na bivša člana Maribora, Dejana Mezgo in Gorana Cvijanovića.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …