Po dogodkih v desetem krogu Prve lige Telekom Slovenije smo že z manjšo nestrpnostjo čakali na poročili disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije. Roman Rogelj je ostro “udaril” po Mariboru in Olimpiji, ki bosta morala v blagajno NZS skupno nakazati več kot enajst tisoč evrov.


Mariborčani so bili kaznovani za dogodke v desetem in enajstem krogu državnega prvenstva. Rogelj je v poročilo za tekmo v Zavrču, po kateri so se v medijski boj spustili tudi predstavniki obeh klubov, zapisal sledeče: “aktiviranje dveh negorečih dimnih naprav, aktiviranje večje količine pirotehničnih sredstev, kar je povzročilo oblikovanje dimne zavese, metanje več trdih predmetov na igralno površino, izražanje in spodbujanje nasilja in nestrpnosti, trikratna povzročitev prekinitve tekme.” Ob izreku kazni je bila upoštevana tudi predkaznovanost in vijoličastim namenil kazen v višini 6450 evrov. Precej nižja je bila kazen za tekmo v enajstem krogu, ko so v Ljudskem vrtu gostovali Domžalčani. Disciplinski sodnik je znova kaznoval nešportno vedenje navijačev, ki so poleg metanja predmetov na igralno površino tudi žaljivo skandirali. Ob vnovičnem upoštevanju predkaznovanosti so Mariborčani še ob dodatnih 1350 evrov.

V Novi Gorici so se nešportno vedli tudi navijači Olimpije, na kar je po tekmi z Gorico opozoril tudi ljubljanski strateg Marijan Pušnik. “Metanje petard na atletsko stezo, prižiganje bakel na tribuni, aktiviranje pirotehničnih sredstev na tribuni in njihovo metanje na atletsko stezo in igralno površino, povzročitev prekinitve tekme, poškodovanje več sedežev in metanje sedeža na atletsko stezo,” bo Ljubljančane stalo 3300 evrov, kaznovani pa so bili tudi Goričani, saj so domači navijači izobesili transparent z žaljivo vsebino, ob tem pa prižigali bakle na tribuni, kar bo novogoriškega prvoligaša stalo 600 evrov.

Po tekmi desetega kroga so bili z ukorom opozorjeni tudi pri velenjskem Rudarju, saj so v tekmi s Krko kršili predpise NZS in Pravil nogometne igre, saj niso upoštevali protokola tekme in zamudil na pričetek drugega polčasa. V Novem mestu je bilo vroče tudi krog kasneje, ko so na Portovalu gostovali Celjani in v izdihljajih tekme doživeli poraz. Zmagovalca je odločil sporni zadetek Marina Perića, ki naj bi bil v prepovedanem položaju, a je sodnik Drečnik zadetek priznal, kar je v celjskem taboru sprožilo precej protestov, še posebej pri Alešu Kačičniku. Pomočnik trenerja Kapušina bo moral zaradi nešportnega komentiranja sojenja neposredno po koncu tekme izpustiti gostovanje v Novi Gorici. Novomeščani so bili po tekmi s Celjem kaznovani s 300 evri, saj so njihovi nogometaši prejeli pet rumenih kartonov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…