Mariborčane po zahtevnem gostovanju v Londonu, kjer so visoki izgubili s Chelseajem, danes, ob 14. uri, čaka gostovanje na ptujskem Mestnem stadionu, kjer se bodo državni prvaki udarili z Zavrčem, ki ima s tekmo več isti točkovni izkupiček kot pa Mariborčani.


“Po Londonu se z naše strani nič ni spremenilo, priprava je maksimalna. Tekma proti Chelseaju je arhivirana in zdaj je za nas najpomembnejši dvoboj na Ptuju. Moramo biti na zelo visokem nivoju. Zavrč je ekipa, ki je lahko zelo nevarna, če ji dovoliš igrati. Imajo veliko izkušenih igralcev, rezultati potrjujejo kvaliteto,” je za klubsko spletno stran dejal Ante Šimundža, strateg vijoličastih. Mariborčani so v uvodnem medsebojnem obračunu brez večjih težav na svoj račun vpisali tri točke, tokrat Zavrčani kujejo drugačen račun. Varovanci trenerja Željka Orehovca se odlično postavijo v zadnji liniji, saj nasprotnik s težavo dosega zadetek, za nameče pa Šimundža danes svojih varovancev ne bo smel voditi s klopi, saj je bil ob koncu tekme s Celjani izključen in bil kaznovan s tekmo prepovedi: “To je moja prva izključitev v karieri. Zarečenega kruha se sicer največ poje, toda upam in verjamem, da tudi zadnja. Drži, gre za novost zame in za ekipo. Naredili bomo vse za temeljito pripravo, imamo pa popolno medsebojno zaupanje in ne dvomim, da bo vodstveno delo dobro opravljeno. Igralci pa se zavedajo, da jih čaka obračun z izredno motiviranim nasprotnikom. Ogromno bo odvisno od naše izvedbe. Če bomo pravi, se ne bojim za uspešno predstavo. Če bomo šli v tekmo lahkomiselno, pa se ne bo dobro razpletlo.”

Mariborčani ob dveh kaznovanih nogometašev, Mitja Viler je bil v spopadu s Celjani izključen ob prvem polčasu, Jean-Philippe pa je po koncu tekme glasno protestiral pri glavnem delivcu pravice, Damirju Skomini. Zaradi težav v predel gležnja je bil nekaj časa pod vprašajem tudi nastop Damjana Boharja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…