Nogometaši Maribora so na povratnem dvoboju drugega kvalifikacijskega kroga za uvrstitev v Ligo prvakov, v šokantni končnici po podaljšku, vendarle strli žilavi AIK in si izborili napredovanje v naslednji krog, kjer pa slovenske prvake ponovno čakajo Skandinavci.

Vijoličaste pred zagotovitvijo igranja v Evropi vsaj do decembra sedaj čaka Rosenborg. Norvežani so danes z 2:0 ugnali beloruski BATE in si s skupnih 3:2 priborili dvoboj proti petnajstkratnim slovenskim prvakom. Rosenborg je najuspešnejši klub na Norveškem, doslej so naslov prvaka slavili kar 26-krat, nazadnje pa so v skupinskem delu katerega od evropskih pokalov igrali v prejšnji sezoni. Takrat so v evropski ligi v skupini s Celticom, Leipzigom in Salzburgom osvojili eno točko. Njihov najbolj znani nogometaš je prav gotovo nekdanji član Arsenala in napadalec danske reprezentance Nicklas Bendtner.

V primeru napredovanja proti Norvežanom bi se Mariborčani uvrstili v zadnji kvalifikacijski krog za uvrstitev v Ligo prvakov in si s tem zagotovili igranje vsaj v skupinskem delu Lige Evropa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani v nadaljevanje sezone z novo okrepitvijo v obrambni vrsti

Domžalčani kljub reprezentančnemu odmoru ne mirujejo. Potem ko je rumena družina zaradi po…