Mariborčani so pred dnevi že predstavili ime prvega poletnega novinca in vsaj za zdaj tudi zadnje nove moči. V Ljudski vrt se bo pred pričetkom priprav na novo sezono preselil Marwan Kabha, ki se najbolje znajde v osrčju zvezne vrste.


“Sredina igrišča je srce vsake ekipe, tudi naše. Ob spoznanju, da odigra Maribor v sezoni po 56 tekem, precej napornih tekem, potrebujemo nove moči, da bi srce ekipe ob porazdelitvi minutaže prestalo vse te napore,” je ob sklenitvi dogovora dejal Zlatko Zahovič, športni direktor vijolic. Kljub temu pa je po Izraelčevim podpisu pogodbe med privrženci vijoličastih že pričelo o usodi sedanjih osrednjih vezistov Maribora. Hočeš ali nočeš, je po mnenju nekaterih na sredini igrišča nastala gneča, zato bi bilo pričakovati tudi kakšen odhod. Med tistimi, ki imajo v Ljudskem vrtu še prihodnost, je glede na podaljšanje pogodbe tudi Amir Dervišević. Visokorasli Fužinčan je z vodstvom državnih prvakov namreč sklenil nov dogovor, ki ga bo v štajerski prestolnici predvidoma zadržal vse do konca sezone 2017/18. Zdajšnja pogodba bi se iztekla s koncem prihodnje sezone.

Dervišević, ki se je k Mariboru preselil iz vrst novomeške Krke, je v dveh sezonah v dresu Maribora odigral 32 ligaških tekem. Tako kot v lanski, je tudi v letošnji sezoni zbral 16 nastopov, potem ko jeseni ni veliko igral, je v nadaljevanju več priložnosti dobil tudi zaradi poškodbe Željka Filipovića.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…