Maribor gostovanje v Zavrču zapušča sklonjenih glav. Mariborčani so v Halozah doživeli še tretji poraz v sezoni in po zmagi Olimpije v Novi Gorici zaostanek za vrhom lestvice povečali na velikih deset točk. Zavrčani so se z vijoličastimi točkovno izenačili prav po zaslugi državnih prvakov, ki so si zabili kar dva avtogola, v prvem polčasu je lastno mrežo zatresel še Šuler, v nadaljevanju je izenačil Bohar, a je nato Kabha ob nespretnosti Handanovića domače znova povedel v vodstvo, na kar so se neprimerno odzvale tudi Viole, ki so v glavo domačega vratarja Bajze pognale tudi pločevinko. Zaradi divjanja navijačev je sledila tudi daljša prekinitev, tekma pa se je tako zaključila šele v 111. minuti.


Zavrčani v tekmo z državnimi prvaki niso krenili nič kaj bojazljivo, saj so zapretili že v osmi minuti, ko je Batrović izsilil prekršek 25 metrov od gola. Črnogorec je sam izvedel tudi prosti strel, meril v zgornji levi kot, Handanoviću je žoga spolzela iz rok in na njegovo srečo končala v kotu. Po tem nova priložnost domačih, z glavo je streljal Datković, a je domače vodstvo z odlično reakcijo preprečil že omenjeni Handanović. Vijoličasti so na domače grožnje odgovorili v 12. minuti, ko je Stojanović pred golom našel osamljenega Kabho, ki pa je iz idealne pozicije meril čez gol. Zavrčani niso ostali dolžni, saj so pet minut zatem tudi sami izvedli nevaren protinapad. Z leve strani kazenskega prostora je sprožil Matjašič, meril v daljši kot, a tudi ob pomoči enega mariborskih branilcev zgrešil cilj. Nato dve priložnosti Maribora. Najprej je v 20. minuti z dobrih 30 metrov močno sprožil Ibraimi, vendar meril malce mimo desne vratnice, v 24. minuti pa se je v priložnosti znašel še kapetan Tavares, ki je bil po predložku iz kota dobro postavljen na daljši vratnici, a je z bližine nastreljal zgolj vratarja Bajzo, ki je okroglo usnje v nadaljevanju uspel ukrotiti. V nadaljevanju so imeli več od igre Zavrčani, ki so novo nevarno akcijo izpeljali v 35. minuti, ko se je Matjašič znašel sam pred Handanovićem, a se zaradi prepozne podaje znašel v prepovedanem položaju. Nato pa 38. minuta in hladen tuš za gostujoče navijače, prosti strel z desne strani igrišča je izvedel Batrović, Šuler je želel na bližnji vratnici s požrtovalnim posredovanjem žogo preusmeriti v kot, a jo je poslal v lastno mrežo in domačim priigral (zasluženo) vodstvo. Zadnji strel v prvem polčasu je pripadel gostom, a Kabha po poskusu z razdalje ni resneje ogrozil domačih vrat.

V drugem polčasu se v uvodne četrt ure ni kaj prida dogajalo, v 62. minuti pa so po napaki Derviševića na gostujoči polovici do žoge prišli Zavrčani. Batrović je žogo spravil do prodirajočega Tahiraja, ki je z roba kazenskega prostora nevarno sprožil v spodnji levi kot mariborskih vrat, a se je z dobrim posredovanjem izkazal Handanović. Čuvaj mariborske mreže je bil pozoren tudi v 69. minuti, ko je žoga po strelu Cveka, ki je meril z 20 metrov, zadela enega od Mariborčanov. Mariborčani so najlepšo priložnost za izenačenje zapravili v 74. minuti, ko je imel Vršič na desni strani kazenskega prostora osamljena Boharja in Tavaresa, vendar se je raje odločil za zaključek in po blokiranem strelu izsilil zgolj kot, po katerem pa nevarnosti za domača vrata ni bilo. Zato pa je izenačenje sledilo dve minuti kasneje. Bajza je zaustavil strel z roba kazenskega prostora, a žoge ni uspel zadržati v naročju, kar je izkoristil pozorni Bohar in okroglo usnje z bližine potisnil v domačo mrežo. V 78. minuti nov poskus Vršiča, ki je po vstopu v igro pošteno poživil igro vijolic, nekdanji reprezentant Slovenije je sprožil z 20 metrov, Bajza pa je strel s skrajnimi močmi preusmeril v kot, po katerem se je v priložnosti znašel še Kabha, ki pa je, potem ko je Bajza zletel v prazno, z glavo meril mimo desne vratnice. Če se je zdelo, da bodo Mariborčani v zaključku krenili v lov na zmago, pa nov šok za goste, v 86. minuti je Zavrč še drugič povedel, znova po avtogolu Maribora. Z leve strani igrišča je žogo vrnil Kabha, ta pa je Handanovića pod stopalom pobegnila pod stopalom in končala v golu. Gol je razjezil Viole, saj je eden od posameznikov v glavo vratarja Bajze pognal pločevinko, Slovak pa je za nekaj časa obležal na tleh. Sledilo je kar deset minut podaljškov, ki pa jih je sodnik Obrenović prekinil po dveh minutah, ko so iz strani Viol prileteli novi predmeti in poskrbeli za prekinitev obračuna.

Po osmih minutah so se nogometaši vrnili na igrišče in nadaljevali z dvobojem. V 108. minuti so prvi zapretili Zavrčani, a Handanović po strelu Glavice ni imel pretiranih Težav, zgolj nekaj sekund kasneje pa je na nasprotni strani po podaji Boharja Tavares zaključil mimo gola.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…