Mariborčani so se z zahtevnega sobotnega gostovanja v Domžalah vrnili s polnim točkovnim izkupičkom. Za minimalno zmago vijolic je že sredi prvega polčasa zadel kapetan Marcos Tavares, ki je moral v nadaljevanju, tako kot Aleksander Rajčević, zaradi poškodbe zapustiti travnato zelenico.


Medtem ko je za Tavaresa jasno, da bo zaradi poškodbe aduktorja manjkal zgolj nekaj dni, bodo o težavnosti Rajčevićeve poškodbe več pokazali dodatni pregledi. Kljub temu, da so Mariborčani zaključek sobotnega obračuna odigrali brez dveh pomembnih členov začetne enajsterice, je četa trenerja Anteja Šimundža s precej obrambno naravnano taktiko uspela odbiti domžalski pritisk in v zbirko dodati tri pomembne točke. “Zelo je pomembna. Za moralo, za našo zmagovalno miselnost. Pokazali smo, kdo smo. Potrdili, da želimo biti spet prvaki in naslednjo leto spet igrati Evropsko ligo ali Ligo prvakov,” je po zmagi dejal kapetan Tavares, ki se je strinjal, da je bilo vsega tri dni po bolečem porazu v Kazahstanu iz glave težko izbrisati konec evropskega dokazovanja: “Težko je to pozabiti, povsem odmisliti. Ampak moramo, takšen je nogomet. V Domžalah smo pokazali, da smo živi, da nismo na tleh in da za nas ni predaje!  Pokazali smo, da se bomo borili, trudili izboljšati vtis in spet osvojiti naslov prvaka. Imeli smo kar nekaj priložnosti, da bi bila zmaga še višja. V naslednjih tekmah bomo izboljšali učinkovitost.”

Tavares se je v Domžalah veselil 103. zadetka v slovenskem državnem prvenstvu, s čimer se je otresel Damirja Pekića in sedaj sam zaseda peto mesto na večni lestvici strelcev 1. SNL: “Hvala bogu. Zelo pomemben zadetek, iz tekme v tekmo jih bo še več. Tokrat je uspelo meni, naslednjič komu od soigralcev. Še se bomo veselili,” je zaključil izkušeni napadalec Maribora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …