Tako kot že neštetokrat, nazadnje tudi na tekmi v Domžalah, je bil mož odločitve Marcos Tavares. Mariborski kapetan je še enkrat več odgovornost prevzel na svoja pleča in, potem ko je skupaj z Gregorjem Bajdetom v igro vstopil pred začetkom drugega polčasa, v 66. minuti dvoboja s Celjem z edinim zadetkom odločil zmagovalca.


“Kaj naj rečem. Sem kapetan in zato moram na igrišču pokazati odgovornost. Mislim, da je bilo danes bilo super. Zmagali smo 1:0, dal sem zadetek in sem zelo vesel, skupaj z navijači in z ekipo. Tudi oni so pomagali, da sem dosegel gol, saj tega ne bi mogel sam. Danes smo imeli v drugem polčasu veliko energije in s takšno energijo lahko zmagamo tudi v nedeljo,” je Tavares s širokim nasmehom na obrazu odgovoril na vprašanje, da Maribor brez njega očitno še vedno ne more. Kot že zapisano, sta Tavares in Bajde v drugem polčasu mariborski igri dodala veliko energije, prvi polčas pa ni bil dober, tudi kapetan je priznal, da je bilo težko. “V prvem polčasu je bilo težko, ampak to je tekma, to je nogomet. Se zgodi, ampak hvala bogu smo v drugem polčasu igrali boljše in zato tudi zmagali,” je še dodal Brazilec s slovenskim potnim listom, ki smo ga povprašali še o tem, kaj se je v primerjavi s prvim spremenilo v drugem polčasu: “Ne vem. V napadu smo imeli veliko prostora. Sem ofenziven igralec, skupaj z Bajdetom sva delovala zelo dobro. Imeli smo veliko priložnosti, igrali smo zelo dobro in v napadu imeli veliko energije.”

V nedeljo v Ljudski vrt prihaja Olimpija, Tavares pa upa, da bodo s soigralci energijo iz drugega polčasa prenesli tudi v večni derbi: “Seveda. Največji derbi v Sloveniji. Danes smo v drugem polčasu našli dodatno energijo in s to energijo bomo šli tudi v nedeljo. Skupaj z navijači, ker nam oni vedno pomagajo in lahko dodajo še dodatno energije na igrišču.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…