Kazahstanska Astana je bila v letošnji sezoni edini evropski gost v Ljudskem vrtu. Po štirih letih evropskega dogajanja v štajerski prestolnici jeseni ne bodo spremljali evropskega nogometa, zato pa enega od vrhuncev prvega dela sezone predstavlja jutrišnji večni derbi z Olimpijo, ki bi lahko v Ljudskem vrtu ponudil novo poslastico.


Če za odlično predstavo na igrišču ne moremo jamčiti, pa je že sedaj jasno, da ne bo manjkalo dobro zapolnjenih tribun, ki bodo posledično poskrbele tudi za dobro vzdušje, pa čeprav je za jutrišnji večer vremenska napoved slaba. “Zavedamo se, da gre za največji slovenski derbi. Kulisa bo izredno vroča, kar je v Ljudskem vrtu za nas še dodaten motiv. Prepričan sem, da bomo v dobrem stanju in bomo nadaljevali tam, kjer smo končali. Verjamem, da bo tekma dobra,” je že po sredini zmagi, v mariborskem klubu medijskega termina pred tekmo z Olimpijo niso organizirali, dejal mariborski strateg Ante Šimundža. Mariborčani bodo v drugo zaporedno domačo preizkušnjo krenili z dobro sredino popotnico, ko so po bledem prvem polčasu in odličnem nadaljevanju našli pot do celjske mreže ter po porazu v Kopru pobrali pomembne tri točke: “S temi tremi točkami in prikazanim v drugem polčasu upam, da smo še kakšnega gledalca več pripeljali na stadion. V nedeljo bomo potrebovali to prepoznavno energijo, prispevek vsakega navijača.”

Podobno kot Green Dragons, bodo tudi Viole številčno in bučno podprle svoje ljubljence. (Foto: Jure Banfi)
Podobno kot Green Dragons, bodo tudi Viole številčno in bučno podprle svoje ljubljence. (Foto: Jure Banfi)

“Samozavest je pomembna pri vsakem posamezniku kot pri ekipi. V največji derbi je zagotovo boljše iti samozavesten,” še dodaja Šimundža, ki po tekmi s Celjem še ni bil povsem prepričan, če bo Marcosa Tavaresa, ki je v drugem polčasu močno poživil mariborsko igro, tudi v tekmi z Olimpijo uvrstil v začetno enajsterico, saj je bil kapetan pred dnevi še poškodovan. Tavares sicer poudarja, da je povsem nared, vse navijače pa poziva k bučni podpori: “Največji derbi v Sloveniji. V drugem polčasu tekme s Celjem smo našli dodatno energijo in s to energijo bomo šli v tekmo tudi v nedeljo. Skupaj z navijači, ker nam oni vedno pomagajo in lahko dodajo še dodatne energije na igrišču.”

“Izpolnjeni so vsi pogoji za velik obisk, pričakujem veliko gledalcev, izjemno ozračje na stadionu. Od sredinega večera smo v slačilnici z mislimi le pri tem, kar nas čaka v nedeljo. Treniramo maksimalno, zbranost je na najvišji ravni. Lepa tekma bo in naredili bomo vse, da zmagamo,” še zaključuje mariborski kapetan.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…