Z današnjim dnem ima ljubljanska Olimpija tudi uradno novega predsednika. Dosedanji predsednik, ki je svoj odhod najavil dobra dva tedna nazaj in v tem času opravljal zgolj tekoče posle, je ključe in žezlo predal Milanu Mandariću.


Ameriški poslovnež srbskih korenin je bil potrjen na današnji izredni volilni skupščini, na kateri je bil, tako poroča EkipaSN, s strani 54 delegatov potrjen soglasno. “Dobil sem klub v odličnem stanju, kar je zame novost, glede na to, v kakšnem stanju sem prevzemal prejšnje klube. Prihajam z veliko željo. Vsi klubi so veliki, toda Olimpija je Olimpija, predstavlja glavno mesto, predstavlja nogomet. Uporabil bom vse izkušnje za dobro našega kluba,” je na današnji skupščini dejal Mandarić, ki smo ga v Sloveniji že spoznali kot mecena Kopra, dolga leta pa je deloval v Angliji, kjer je bil nazadnje lastnik Sheffield Wednesdayja.

“Nogomet obožujem že od ranega otroštva. Na področju bivše skupne države pa je morda pet ali šest klubov, ki prihajajo iz večjih oziroma največjih mest, prestolnic posameznih republik z velikim ugledom. In eden izmed teh je nedvomno ljubljanska Olimpija. V tem trenutku še nismo na vrhu, bomo pa v prihodnje delali in storili vse, da se nekega dne tam tudi znajdemo in obdržimo. Jasno je, da nam ne bo lahko, zato vam ne bom pripovedoval zgodbic za majhne otroke, saj se od le-teh ne živi. Rezultat bo, kot je to običaj tako v športnem kot tudi poslovnem svetu, edino pravo merilo (ne) uspešnosti,” je še dodal Mandarić, ki  si je po potrditvi predsedniškega stolčka zaželel tudi širše podpore javnosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…