V Krškem se tudi pred četrtim prvoligaškim obračunom na Stadionu Matije Gubce obeta pravi nogometni praznik. Po Celju, Kopru in Olimpiji v goste prihaja še novomeška Krka, zaradi bližine obeh mest pa je jutrišnji obračun že dobil oznako lokalnega derbija. Znova se napoveduje odlično vzdušje, za to pa bosta poleg številnih gledalcev poskrbeli tudi obe navijaški skupini, Nuclear Power Boys in Manekeni.


Pred sobotnim nogometnim spektaklom je za SNPortal spregovoril Luka Volarič, ki je v dresu Krškega zavzel pozicijo desnega krilnega vezista. Nekdanji član Gorice in Tolmina se je v Krško preselil junija, pred dvema sezonama pa je igral tudi v novomeškem dresu, saj je za Krko na 16 ligaških tekmah dosegel tudi zadetek. “Imam nekaj prijateljev iz Novega mesta, s katerimi se tudi redno slišimo. Moštvo Krke se je od takrat, ko sem jaz še igral tam, zelo prevetrilo, tako da je na Portovalu ostalo le še nekaj igralcem, s katerimi sem takrat delil slačilnico in sem z njimi ostal v kontaktu,” je o preteklem udejstvovanju na novomeškem Portovalu dejal 24-letni Volarič, ki poudarja, da odlično vzdušje vlada tudi v taboru Krškega, ki tudi po dobrem začetku sezone še vedno cilja ‘le’ na obstanek: “Vzdušje v ekipi je super! Cilj je obstanek v ligi.”

Seveda pa ni šlo niti mimo vzdušja na tribunah. Na vseh treh dosedanjih domačih tekmah so navijači na tribuni Stadiona Matija Gubca poskrbeli za pravi nogometni praznik, s številčno in bučno podporo so se lahko Krčani pohvalili tudi v Mariboru in Velenju. Volarič poudarja, da niti v sanjah ni pričakoval, da bo v Krškem vladala takšna evforija: “Pred prihodom v Krško si sploh nisem mogel predstavljati, da bomo imeli takšno podporo s tribun. Navijači so res fenomenalni in menim, da si takšne podpore želi vsaka ekipa. Res, nimam besed, vsem navijačem lahko rečem le ‘kapo dol’ in da so naš dvanajsti igralec.”

“Prijatelji iz moje vasi me spremljajo, tudi slišimo se vsak dan, ni pa čutiti neke evforije,” je zaključil nogometaš iz okolice Kobarida.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…