Domžalčani so sezono sklenili z zmago. V Stožicah so bili rumeno-modri občutno boljši nasprotnik in z dvema zadetkoma Slobodana Vuka, ki se je še tretjič v nadaljevanju sezone veselil dvojčka, zasluženo slavili zmago, ki jih sicer ni popeljala do drugega mesta, saj so Celjani na krilih Sunnyja v Velenju prišli do treh točk in potrdili naslov podprvakov.


“To tekmo smo si na vsak način želeli zmagati. Prvič zato, ker je bilo drugo mesto še vedno dosegljivo. Drugič pa zato, ker se držimo določenih nazorov in eden izmed njih je, da vsakič, ko stopimo na igrišče, želimo zmagati. Fantom sem pred tekmo dejal, da je na prvem mestu ekipa in da nihče ne igra tekme zase. Na koncu je zmago prinesla kolektivna igra. Z mojega vidika je bilo pomembno, da sezono končamo z zmago. Na ta način bomo šli lažje na dopust in se bomo z dodatno motivacijo vrnili na priprave,” je za klubsko spletno stran uvodoma dejal Luka Elsner, ki je tokrat nekoliko premešal začetno enajsterico. Prvič je v golu stal Antonin Trilles, ki pa je obenem odigral tudi zadnjo tekmo kariere, saj bo z 31 leti zaključil poklicno pot nogometaša. Domžale so sicer tudi s francoskim vratarjem zaklenile svoja vrata, kar jim je uspelo že 22. v letošnji sezoni: “Na začetku sezone je bil naš osnovni nazor, da ne dobimo veliko golov, saj smo lahko le na tak način sledili svojemu cilju. V veliko zadovoljstvo mi je, da smo trdnost v obrambi zadržali vse do konca sezone. V vsakem športu moraš biti v obrambi urejen, če želiš zmagovati in osvajati veliko točk. Dobili smo malo golov in upam, da bomo na tej osnovi gradili tudi našo prihodnost.”

“Od začetka junija do danes smo v razvoju naše igre naredili nekaj pomembnih korakov. Na igrišču kažemo veliko boljše igre kot smo jih na začetku sezone, ko smo naredili neverjetno serijo izključno na trdnosti v obrambi. Sedaj je slika že nekoliko drugačna,” je zaključil mladi strateg na domžalski klopi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…