Na kratek, vsega dvanajstdnevni odmor so po zadnji tekmi sezone odšli tudi Domžalčani. Luka Elsner bo svoje varovance zbral že 12. junija, po zdajšnjih informacijah bodo prej s pripravami pričeli zgolj Ljubljančani, ki se bodo na prvem treningu zbrali že prihodnjo sredo. Domžalski trener se je po koncu minule sezone še enkrat ozrl na opravljeno, deloma pa se je dotaknil tudi prihajajočih izzivov.


“Cilj je več kot dosežen, saj moramo na vse skupaj gledati z več vidikov. Evropo smo si zagotovili z velikim številom točk. V zadnjih letih jih za tretje mesto ni bilo potrebno zbrati toliko. Hkrati smo pripomogli k finančni stabilnosti kluba, saj smo jeseni in pozimi prodali kar nekaj pomembnih igralcev. To pomeni, da smo proizvedli nekaj nogometašev, ki se sedaj dokazujejo v finančno močnejših klubih. Nekateri med njimi so odšli za lepo odškodnino. Pred sezono je le redko kdo, ki se spozna na slovenski nogomet, pričakoval, da bomo tako dolgo v boju za naslov prvaka in da bomo na koncu tako visoko na lestvici. Presegli smo pričakovanja, morda celo svoja. V določenem trenutku smo začutili, da bi lahko dosegli nekaj več in morda bi tudi lahko, a smo po zimskem prestopnem roku in zamenjavah na igralnih položajih spomladi potrebovali čas, da smo na novo postavili temelje. Razvoj ekipe se je moral nekoliko ustaviti, saj se je igralski kader preveč spremenil. Seveda se vsi sprašujemo, kaj bi bilo, če bi v pomlad krenili kadrovsko nespremenjeni. To ne pomeni, da smo spomladi izgubili na kvaliteti, daleč od tega, ampak prišli so novi obrazi, novi igralci in čas adaptacije se je zavlekel skoraj do konca sezone, ko smo lovili Evropo,” je v daljšem pogovoru za klubsko spletno stran, ki si ga lahko v celoti preberete na tej povezavi, ravnokar zaključeno sezono ocenil drugi najmlajši strateg Prve lige Telekom Slovenije.

Med tistimi, ki so pozimi zapustili Domžale, je bil tudi Nemanja Maksimović. (Foto: Jure Banfi)
Med tistimi, ki so pozimi zapustili Domžale, je bil tudi Nemanja Maksimović. (Foto: Jure Banfi)

Domžalska igra je jeseni slonela predvsem na trdni obrambi, le-ta je v celotnem prvenstvu dovolila zgolj 22 zadetkov in ravno tolikokrat tudi zaklenila svoja vratar, v nadaljevanju prvenstva pa so Elsnerjevi varovanci vse več delali tudi na posesti žoge, kar Elsner ocenjuje kot pozitivno: “Stvari se zagotovo premikajo na bolje. Vrnili smo se na razvojno pot, ki smo si jo želeli že pozimi. Spreminjamo se iz zelo obrambno naravnane ekipe, ki je prežala na protinapade, v ekipo, ki počasi, s posestjo žoge, dominira v igri. To smo delali že v uvodu spomladanskega dela sezone, vendar žal nismo bili učinkoviti. Proti koncu sezone smo vendarle uspeli povezati niti igre. Morda sem v tem razvoju tudi sam storil napako. Razvoj v igri smo poizkušali narediti v preveč ravni liniji, pri čemer smo podcenili vpliv sprememb v kadru. Stopiti bi morali korak nazaj in začeti določene nazore znova vzpostavljati. Žal to vidim šele po koncu sezone in to napako pripisujem svoji mladosti in neizkušenosti. Verjetno bi izkušenejši trener to prej uvidel, ampak tudi jaz se, tako kot igralci, učim. Kljub temu smo v zaključku sezone že prišli do načina igre, ki nam ugaja in je hkrati učinkovit.”

Domžalska četa bo kmalu po začetku priprav že doživela prvi vrhunec sezone, saj jo čaka uvodni krog kvalifikacij za Evropsko ligo, v katerem bodo rumeno-modri kot nosilci: “Z vlogo nosilca imamo več možnosti, da dobimo nasprotnika po naši meri, kar pa še zdaleč ne pomeni, da imamo zagotovljen preboj v naslednji krog. Gre za specifično tekmovanje in le redki člani naše ekipe imajo izkušnje z igranjem evropskih tekem. Priprava na tekme bo morala biti zelo temeljita in kvalitetna. Osnovni cilj je, da preskočimo prvi krog.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…