Tudi Domžalčani niso dopustili presenečenja, saj so se preko ljubljanske Ilirije uvrstili v četrtfinale Pokala Slovenije in tako ostajajo v boju za drugo pokalno zvezdico v zgodovini kluba. A podobno kot za vse ostale prvoligaše, tudi za Domžale velja, da so se morale za zmago pošteno potruditi, Ilirijani namreč v tekmo niso krenili z belo zastavo.


“Takšne tekme niso nikoli preproste in v nobenem primeru ne moreš pričakovati gladke zmage. Veseli me, da smo pokazali, da lahko čisto vsak posameznik v ekipi doprinese k našim uspehom. Imamo širok kader, kar smo v Ljubljani tudi dokazali. Res je bilo na trenutke mučno in moram čestitati Iliriji za borbeno in tekalno zelo dobro tekmo. Imeli so tudi priložnost, da se rezultatsko vrnejo v tekmo… Odigrali smo toliko kot je bilo potrebno in ne prav veliko več. Najpomembneje je, da smo v četrtfinalu pokala,” je po tekmi za klubsko spletno stran priznal trener Luka Elsner, ki je pred napornim ligaškim ritmom po pričakovanjih nekoliko premešal začetno enajsterico, kljub temu pa tudi rezervisti niso dovolili presenečenja. Čeprav se je zdelo, da je bila zmaga dokaj rutinska, Domžalčani niso pokazali presežka, se Elsner z uvodnim delom trditve ni strinjal: “Rutina ne vsebuje trenutkov, v katerih nasprotnik začuti, da lahko doseže nekaj več. Proti Krškemu tega ni bilo, proti Iliriji pa je bila zgodba nekoliko drugačna. Po prejetem golu bi se tekma lahko zakuhala, a smo odlično odgovorili in takoj dosegli zadetek. Ne maram rutine, ker ta pomeni, da varčuješ z energijo, česar pa si ne želim.”

Domžalski strateg

“Koper je vedno nevaren tekmec. Ko bo dosegel prvo zmago, nikoli ne veš, kako dolgo serijo bo naredil. Pripravljamo se na izredno kvalitetnega nasprotnika, ki je z novim trenerjem nekoliko spremenil način igre. To bo za nas nov izziv, kar je dobrodošlo, saj bomo morali poiskati nove rešitve in vložiti dodatno energijo, da potrdimo prvo domačo zmago v sezoni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…