Domžalčani so po uvodni zmagi v Kopru včeraj morali priznati premoč Mariboru. Štajerci so slavili z zadetkom Marcosa Tavaresa, a so se morali v drugem polčasu pošteno potruditi za tri točke, saj je domača četa v nadaljevanju močno pritisnila na polovici državnih prvakov, vendar si pravih priložnosti ni uspela pripraviti.


“Prvih pet minut tekme sem imel občutek, da smo začeli dobro, v nadaljevanju pa smo se želeli osvojenih žog čim hitreje rešiti. Nepremišljeno smo jih pošiljali nasprotnikovim branilcem, sami pa smo se lahko le postavili in branili. Proti Mariboru tako ne moreš igrati, saj je preveč kvaliteten in organiziran v napadu, da bi lahko zdržal brez kazni. Naredili smo napako, ki je pripeljala do gola in potem smo bili prisiljeni zaigrati drugače. Šele, ko si v to prisiljen, ugotoviš, da se da. Kljub temu je bil Maribor zelo dobro organiziran in zelo agresiven na svoji polovici, zato smo zelo težko prihajali do njihovega gola,” je po minimalnem porazu priznal Luka Elsner, ki pa je bil kljub točkovni ničli zadovoljen s prikazanim v drugem polčasu, ko je rumeno-modra zasedba naredila vse, da bi prišla do izenačenja in točke: “Za točko nam je malenkost zmanjkalo. V drugem polčasu nam je manjkalo nekaj zbranosti in prostora, ki bi ga potrebovali, da bi dosegli zadetek. Maribor nam ga tako v prvem kot tudi drugem polčasu enostavno ni ponudil. V drugem polčasu smo naredili prav vse, kar je bilo možno, da bi prišli do izenačenja, a nismo bili nagrajeni. Po drugi strani pa je dejstvo, da smo se uvodnih 35 minut le branili in hitro vračali žoge nasprotniku.

“Na koncu žal nismo naredili dovolj, da bi osvojili točko, ki bi bila glede na določene segmente tekme tudi zaslužena,” je še dodal domžalski strateg, ki si želi, da bi njegovi varovanci v prihodnje v svoji igri kazali manj nihanj. To bi prineslo tudi boljše rezultate.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…