Tudi v domžalskem taboru bodo reprezentančni premor preživeli v dobri volji. Za to bo v veliki meri kriva včerajšnja zmaga v Celju, kjer so Domžalčani slavili drugo najvišjo zmago v letošnji sezoni, v celjski mreži so končali trije zadetki.


“To je bil prvi zavoj v prvenstvu, ki ga je potrebno dobro izpeljati, da se obdržiš v zgornjem delu lestvice. Ohranili smo stik z vodilnimi in zelo sem vesel, da smo ta zavoj izpeljali odlično. Fantje so pokazali pravo odgovornost in z veliko ekipne energije prišli do zmage. Psihološka dominacija, ki smo jo pokazali v Celju, me navdaja z optimizmom,” je za klubsko spletno stran priznal domžalski strateg Luka Elsner, ki je lahko z varovanci slavil stoto gostujočo prvoligaško zmago, Domžalčani so za jubilejen dosežek potrebovali 305 gostovanj. Elsner je priznal, da je bil uvod v včerajšnji obračun slab, saj so pričakovali drugačen pristop Celja, ki pa se je tokrat presenetljivo postavilo precej obrambno. Veliko se je v domžalski igri spremenilo predvsem po vstopu v igro, ki je moral zaradi poškodbe Darka Zeca že v 23. minuti zapustiti rezervno klop. Husmani je z evrogolom načel domačo mrežo, v nadaljevanju pa je bil ena osrednjih figur domžalske igre: “Na srečo je prišel evrogol Husmanija. Ta nam je dal krila, ki smo jih v takšni tekmi potrebovali. V nadaljevanju smo nekoliko prepustili posest žoge nasprotniku, a smo bili učinkoviti v fazi obrambe. Na drugi stani smo v napadu izkoristili skoraj vse priložnosti, ki smo si jih ustvarili. Veseli me, da smo z izjemno učinkovitostjo prišli do visoke zmage, hkrati pa nismo prejeli gola, kar je, glede na razplet prejšnjih tekem, korak naprej.”

Če v zasedbi Domžal, ki se je s petega gostovanja vrnila še s četrto zmago, vlada prešerna volja, pa je ravno nasprotno stanje v celjskem taboru, kriza se poglablja, grofje so v osmih krogih zabeležili že pet porazov. Bo na celjski klopi tudi po reprezentančnem premoru še vedno Simon Rožman? Bojda naj bi vodstvu kluba že ponudil svoj odstop, poroča Ekipa SN.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Kopru začeli s prvimi treningi pod vodstvom novega trenerja

Nogometaši Kopra so imeli izmed vseh slovenskih prvoligašev najkrajši poletni premor. Po s…