Domžalčani se jutri podajajo še na drugo gostovanje sezone. Potem ko je četa trenerja Luke Elsnerja na Bonifiki osvojila poln izkupiček, so morali minuli vikend pred domačimi gledalci priznati premoč Mariboru. Obema obračunoma je bilo skupno to, da so Benjamin Morel, ki je včeraj podaljšal pogodbo, in soigralci znova precej nihali, čemur so v domžalskem taboru pred tekmo z Olimpijo posvetili precej pozornosti.


“Pozdravljam novo zgodbo Olimpije, saj je to dobro za celotno ligo. Kljub temu gledamo le nase in naredili bomo vse, da bomo boljši kot v lanski sezoni. Osredotočeni smo na svojo igro in kako jo spraviti na čim višjo raven. Predvsem si želimo odpraviti nihanja in skozi vseh devetdeset minut igrati v visokem ritmu. V tem tednu smo se veliko pogovarjali s strokovnim vodstvom na to temo. Rešitev je v nas igralcih, ki moramo biti celotno tekmo stoodstotno osredotočeni na igro. S tekme v tekmo želimo napredovati,” je za klubsko spletno stran dejal Kenan Horić, ki se že veseli gostovanja v Stožicah, kjer želi z Domžalami nadaljevati pozitivno tradicijo. Visokorasli nogometaš iz Zenice bo pomemben člen domžalske obrambe tudi v prestolnici, vendar bosansko-hercegovski branilec ob tem opozarja, da z Zecem potrebujeta še nekaj časa, da se po odhodu Koruna v popolnosti uigrata: “Pri prejetih golih smo imeli določeno mero smole. Po odhodu Uroša z Zecem potrebujeva še nekaj časa, da se do popolnosti uigrava. Jaz sem se preselil na desno stran obrambe, Darko pa se je vrnil iz zvezne vrste. Veliko se pogovarjava, trdo delava na treningih in prepričan sem, da bomo že kmalu začeli ohranjati mrežo nedotaknjeno. Le s čvrsto obrambo bomo lahko osvajali točke.”

“Veselim se tekme v Stožicah, ki bo za nas ena od bolj zanimivih v letošnji sezoni. Imamo odlično priložnost, da pokažemo, kaj zmoremo. Vseh devetdeset minut želimo odigrati na visoki ravni, kar nam v dosedanjem delu sezone še ni uspelo. Prepričan sem, da smo sposobni osvojiti poln izkupiček, a se hkrati zavedam, da bo pot do uspeha zelo težka, saj nas čaka resen in zelo kvaliteten nasprotnik. Na drugi strani imamo tudi mi svoje adute, ki jih bomo morali tekom tekme vseskozi uveljavljati. Pogum bo najverjetneje odločilni faktor v Stožicah,” pa pravi trener Luka Elsner, ki bo v Stožice odpeljal tudi dva novinca, ki sta se moštvu priključila v tem tednu, Miho Blažiča in Antonia Manceja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dolgoletni član Maribora blizu odhoda na Balkan

Po šestih letih domovanja v štajerski prestolnici bo Maribor to poletje zapustil Gregor Ba…