Domžalski strateg Luka Elsner je pred tekmo s Krškim od svojih varovancev zahteval, da končajo z oddajanjem točk na domači zelenici. Vidmar, Skubic in soigralci namreč v treh domačih tekmah letošnje sezone še niso osvojili niti točke, zato je bila včerajšnja tekma pomembna iz večih vidikov.


Nogometaši domžalske čete so upoštevali ‘zahteve’ svojega trenerja in se v četrtem poizkusu veselili prve zmage pred domačimi gledalci. Obračun s Krškim je z dvema zadetkoma odločil Slobodan Vuk, kljub trem točkam pa domači trener ni bil najbolj zadovoljen s predstavo, še posebej v prvem polčasu. “Z mojega vidika je bila ta zmaga morda celo preveč rutinirana. Po doseženem golu smo bili kar nekoliko apatični. Igra v prvem polčasu je bila morda pod vplivom kombinacije negativne statistike na domačem igrišču in pomanjkanja tekmovalnega ritma, saj smo bili dva tedna brez uradne tekme. Tukaj lahko iščemo razloge za slabši prvi polčas, v katerem bi lahko že odločili vprašanje zmagovalca. V naši igri je bilo veliko pasivnosti in med odmorom sem fantom povedal, da imamo še ogromno rezerv. V drugem polčasu je bila slika nekoliko boljša. Več smo tekli, imeli kakovostnejšo posest žoge, bili bolj usmerjeni proti golu, zato smo tudi hitro potrdili zmago. Naredili smo premik v pravo smer,” je po četrti zmagi sezone za spletno stran kluba dejal Elsner, ki ni mogel niti mimo osrednjega junaka obračuna. Slobodan Vuk je, kot smo že zapisali, dosegel oba domžalska zadetka in tako nadaljeval tradicijo, saj se je še na peti tekmi, ko se je vpisal med strelce, veselil dveh zadetkov. Vukovega prebujenja je bil vesel tudi Elsner: “To je bila ena od priložnosti, ki jih morajo igralci izkoristiti in Slobodan je danes dokazal, da lahko računamo nanj. Vsak igralec piše svojo zgodbo. Vsi dobijo priložnosti in ko se jim ponudijo, jih morajo zagrabiti z obema rokama. Vuk si je danes priboril določeno zaupanje, ki ga bo moral na naslednjih tekmah potrjevati. Njegova največja težava je konstantnost, vendar sem izjemno vesel, da smo ga dobili nazaj in upam, da bo še veliko pripomogel k našemu uspehu. Pri tem pa je potrebno dodati, da smo ga pri drugem golu pripeljali v dober položaj, za kar gre pohvala celotni ekipi.”

“Ekipi Domžal čestitam za zasluženo zmago. V prvem polčasu smo bili preveč anemični, premalo živi, tako da so Domžale dominirale in zasluženo povedle. Z igro v drugem polčasu sem zadovoljen, mislim, da smo bili bolj nevarni, žal pa ravno takrat prejeli še en gol. Na koncu je to razlika, ko njihov tretji napadalec doseže dva takšna zadetka, je to pač realnost … Vseeno sem zadovoljen z drugim polčasom,” je po tretjem zaporednem porazu dejal krški strateg Tomaž Petrovič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dolgoletni član Maribora blizu odhoda na Balkan

Po šestih letih domovanja v štajerski prestolnici bo Maribor to poletje zapustil Gregor Ba…