Mariborčani ran po bolečem porazu v Zavrču niso uspeli zaceliti z zmago pred domačimi gledalci. Obračun z Domžalčani se je končal z delitvijo točk, s katero so bili zagotovo bolj zadovoljni v gostujočem taboru. Osrednji junak remija je bil znova Nejc Vidmar, ki je z nekaj odličnimi posredovanji paral živce mariborskem navijačem in tudi nogometašem, še posebej pa Marcosu Tavaresu in Jeanu Philippu Mendyju.


“Lahko sem zelo vesel, saj smo bili v drugem polčasu v zares podrejenem položaju. Malce srečno smo se iz mrtvega položaja vrnili v igro. Želel bi si, da bi se prvi polčas, ki smo ga odigrali kvalitetno, tako glede postavitve in transformacij v napadu, razvlekel v drugi polčas, žal pa temu ni bilo tako. Ponovno nas je nad vodo držal reprezentančni vratar Vidmar, ampak to so vse zadeve, ki so potrebne, da iz Ljudskega vrta odneseš nekaj točk. Ponosno gledam na predstavo svojih fantov, ki so v okviru naših zmožnosti v tem zgoščenem ritmu dali res vse in bili za to nagrajeni,” je po tekmi iskreno priznal gostujoči strateg Luka Elsner, ki je v primerjavi z zadnjo tekmo s Koprom posegel po nekaj rošadah v začetni enajsterici. Tako je obračun pričel z zgolj enim igralcem v konici napada in z zgoščeno sredino, kar je mariborski zasedbi predvsem v prvem polčasu povzročilo precej preglavic. V nadaljevanju so Mariborčani našli recept za prebijanje domžalske postavitve, razlog za to pa se je skrival tudi v padcu domžalske agresivnosti, je po tekmi še dodal Elsner: “Gol v tem trenutku ne bo veliko pomenil, ker smo glede na število prejetih golov verjetno še dobro odnesli kožo. V prvem polčasu smo bili pogumni, v treh ali štirih ugodnih situacijah bi lahko z boljšo žogo ali reakcijo tudi povedli, dvakrat smo bili tudi izven položaja, kar se organizacije igre v obrambi tiče. V drugem polčasu, ko pa smo v zvezni vrsti malce spustili nivo agresivnosti in izgubili distanco med igralci, je Maribor takoj začel iskati luknje v naši postavitvi in jih tudi našel. Takrat smo zares trpeli, tudi prejeli zadetek, vendar ne lovimo rekordov, saj na koncu štejejo točke.”

Domžalčani so se tako tudi s šestega letošnjega gostovanja vrnili neporaženi. Petim zmaga in remiju so dodali še eno točko ter se drugouvrščeni Gorici približali na vsega točko zaostanka, vseeno pa strateg rumeno-modrih priznava, da ima njegovo moštvo še veliko prostora za napredek: “Mislim, da nikoli ne moreš biti dovolj zadovoljen. Imamo še nekaj korakov za storiti, da postanemo ekipa na ravni kot je Maribor. Trudimo se biti boljši iz dneva v dan, to ni enostavno, a prostor za napredek je. Ko gledamo drugi polčas, se ne sme dogajati, da popolnoma izgubimo nadzor nad tekmo, ne glede na atmosfero in pomembnost tekme. Tukaj imamo še veliko prostora.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…