Domžalčani so ponovili dosežek iz Ljudskega vrta, iz katerega so odnesli točko, saj tudi v obračunu z Olimpijo nasprotniku niso dovolili, da bi rane po porazu z Zavrčem zacelil z zmago. Tekmeca sta se razšla z delitvijo točk, zmago pa bi lahko odnesli eni ali drugi, čeprav so Domžalčani zabili še en zadetek, a ga je sodnik Žganec nerazumljivo razveljavil.


“Razumeti je potrebno, da so to tekme, ki jih nihče noče izgubiti. Če smo pričakovali običajno igro Olimpije, ki vrši pritisk na nasprotnikovo obrambo, je nismo dobili. Fantom sem pred tekmo predstavil oba sloga igre Olimpije, saj sem v določeni meri pričakoval, da bodo zaigrali bolj previdno, kar sicer ni v njihovi navadi. Ker je bila Olimpija nekoliko bolj zadržana, smo se tudi mi ustrašili igrati, ker smo se zavedali, kako težko je po izgubljeni žogi zapreti prostor njihovim napadalcem. Prvi gol smo prejeli ravno po takšni izgubljeni žogi. Ta gol je tudi pokazal, zakaj smo v prvem polčasu igrali nekoliko bojazljivo,” je po zahtevnem obračunu z zeleno-belimi priznal domači strateg Luka Elsner. Domžalčani so v enem tednu odigrali tri težke tekme, saj so v nedeljo ugnali Koper, včeraj pa remiju z Mariborom dodali še točko iz dvoboja z Olimpijo. Elsner je bil zadovoljen tudi z remijem, čeprav je priznal, da bi se lahko po izključitvi gostujočega branilca Nemanje Mitrovića, ki je ravno tako sprožila nekaj dvomov, razpletlo tudi drugače: “V peklenskem ritmu, ko smo v šestih dneh odigrali tri težke tekme, moramo biti s točko proti Olimpiji zadovoljni, čeprav smo imeli občutek, da bi lahko po rdečem kartonu iztržili tudi nekaj več. Opozoriti moram na pozitiven karakter na zadnjih dveh tekmah, ko smo se uspeli vrniti po zaostanku. Veseli me, da smo lahko proti tako kakovostnima tekmecema kot sta Maribor in Olimpija, odigrali neodločeno in obdržali stik z vrhom. Upam, da fantje sedaj razumejo, da smo z dobrim delom lahko povsem konkurenčni ekipam na vrhu.”

"Upam, da fantje sedaj razumejo, da smo z dobrim delom lahko povsem konkurenčni ekipam na vrhu." (Foto: Lado Vavpetič)
“Upam, da fantje sedaj razumejo, da smo z dobrim delom lahko povsem konkurenčni ekipam na vrhu.” (Foto: Lado Vavpetič)

Po zadnjem dejanju uvodne tretjine državnega prvenstva razlike v zgornji polovici lestvice ne bodo velike. Še največ s petimi točkami naskoka na vrhu lestvice izstopajo prav Ljubljančani, z današnjo zmago v Krškem pa bi se lahko Mariborčani trojici ekip z 21 točkami približali na dve točki zaostanka. Med omenjeno trojico so tudi Domžale, ki so po besedah Elsnerja v uvodu sezone dokazale, da lahko razmišljajo o boju za vrh lestvice: “Razlike na lestvici so se zmanjšale in število tekmecev za najvišja mesta se je povečalo. Poizkušamo najti svoj položaj in se boriti za Evropo, ki je naš cilj. Težko napovem, kakšna bo naša vloga v nadaljevanju prvenstva, saj je veliko ekip v bitki za vrh. Težko je reči, kdo in koliko časa bo izstopal, saj je prezgodaj za takšne ocene. To nas uči tudi lanska sezona, ko smo imeli v določenem delu prvenstva devet točk prednosti pred ostalimi, pa smo na koncu za Mariborom zaostali za deset točk. Preveč je še tekem, da bi poizkušali napovedati končni razplet. Smo pa v dosedanjem delu prvenstva pokazali dovolj, da lahko razmišljamo o resni bitki z ostalimi na vrhu. Na prihodnjih tekmah moramo zmagovati. Sledi gostovanje v Velenju, ki ne bo prav nič lažje kot tekme, ki so za nami.”

Elsner pa je bil zelo zadovoljen tudi z obiskom, saj je bil domžalski Športni park izredno dobro obiskan, tekmo si je ogledalo okrog 2500 gledalcev: “Po koncu ogrevanja po navadi pridem na stadion in na večini tekem je na tribuni le peščica ljudi. Tokrat sem videl polno tribuno in ljudi, ki so še vedno prihajali in to ti napolni srce. Tudi igralci, ko vidijo množico ljudi na tribuni, se počutijo prave nogometaše. V takem ambientu je vselej lepo igrati. V preteklosti smo takšne tekme izgubljali, ker smo se ustrašili, sedaj pa smo že dovolj zreli. Tako v Ljudskem vrtu kot tudi tokrat na domačem stadionu, ki je bil povsem poln, smo dokazali, da zmoremo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…