Tako kot Celjani, so z evropsko potjo že na prvi oviri zaključili tudi Domžalčani. Tretja ekipa državnega prvenstva se je pomerila, vsaj glede na koeficient, z najmočnejšim nenosilcem, odločil pa je prvi polčas tekme v Domžalah, po katerem je imel precej pripomb tudi domžalski strateg Luka Elsner, ki pa je po gostovanju v Beogradu priznal, da si moštvo glede na prikazano ni zaslužilo napredovanja.


“Do dvajsete minute smo delovali dobro, saj je imel nasprotnik precej težav z nami. Prišli smo do dveh, treh položajev, ki bi jih lahko bolje izkoristili. Potem pa smo izgubili svojo rdečo nit. Čukarički je izjemno dober, ko mora braniti rezultat in zna upočasniti ritem igre. Tudi, ko na igrišču ne delujejo najbolje, znajo tekmo speljati na nekaj drugega kot nogomet. Na tem področju smo zatajili, saj nam manjka izkušenj . Dejstvo je, da smo se polovico prvega polčasa pregovarjali s sodnikom,” je po remiju brez zadetkov, s katerim so Domžalčani prekinili niz sedmih evropskih porazov, priznal Elsner, ki je nekaj ur pred tekmo ostal brez pomembnega člena zvezne vrste. Darko Zec zaradi bolezni ni mogel pomagati soigralcem, kar je zagotovo vplivalo tudi na izvedbo obračuna. Kljub izpadu iz Evrope je domžalski strateg dejal, da je ponosen na svoje varovance: “Čukarički je v neposredni igri dominantnejši od nas, saj na tem dela že nekaj let in ima tudi profil igralcev, ki takšni igri ustreza. Takšne tekme so dobra lekcija za prihodnost in prepričan sem, da si bomo naslednje leto znova priborili igranje v Evropi. Verjamem, da bomo z letošnjimi izkušnjami prihodnje leto še konkurenčnejši. Zagotovo pa nas ni izločila slabša ekipa, saj Čukarički raste in ima štirikrat večji proračun od nas. Vsaj tri od štirih polčasov smo se dobro upirali in pustili vse moči na igrišču. Iz tega vidika moram biti ponosen na svoje fante. Čeprav nismo napredovali, smo na težkem gostovanju ostali vsaj nepremagani.”

Kljub ponosu pa je bilo prisotno tudi razočaranje, še posebej v povezavi s prvo tekmo. Včeraj si Domžalčani, tudi po besedah Elsnerja, glede na prikazano niso zaslužili napredovanja: “Razočaranje je prisotno, saj se zavedamo, da smo priložnost za napredovanje zapravili na prvi tekmi. Vprašanje je, kako bi se vse skupaj odvilo, če bi v Domžalah odigrali drugače. Po povratni tekmi pa razočaranja ni. Moramo ostati pošteni in realni ter glede na prikazano priznati, da si napredovanja nismo zaslužili. Nasprotnik je imel nekaj lepih priložnosti in nevarnih protinapadov, ki so bili plod načina naše igre, saj smo želeli priti do preobrata. Nekaj grenkega okusa ostane le, ko se spomnimo na prvo tekmo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…