Močno pomlajena zasedba Domžal se je včeraj v istrskem Medulinu pomerila z avstrijskim tretjeligašem Lafnitzem, ki je mladim varovancem trenerja Luke Elsnerja nasul tri zadetka in po boljši predstavi zasluženo slavil zmago. Glede na močno premešano enajsterico domžalski strateg ni bil preveč razočaran z videnim.


Od tistih, ki so na prvoligaških igriščih nabrali vsaj nekaj izkušenj, so namreč zaigrali zgolj Anže Jelar, Matej Podlogar, Žiga Kous in Rudi Požeg Vancaš, ki je nosil tudi kapetanski trak. 32-letni strateg je po porazu, ta je bil sicer šele prvi v zimskih pripravah, dejal, da je bil poraz sicer boleč, a tudi koristen: “Poraz ni presenetljiv, je pa po tako dolgi poti zagotovo neprijeten. Kljub temu je bila tekma zelo koristna, saj je pokazala, kako trnova je pot od mladinske do članske selekcije. Večina fantov je dobila odgovor, kaj vse morajo v prihodnje še storiti, da se bodo lahko kosali s konkurenco na članski ravni. V dvoboju z avstrijskim tretjeligašem je bilo očitno, da je preskok precejšen. V prihodnje morajo sami osebno, ob pomoči kluba, vložiti še veliko dela, da bodo ta preskok tudi naredili. V tem trenutku morajo igralci narediti še velik korak naprej, da bi se lahko čez določen čas enakovredno kosali na takšni tekmi. Nekateri porazi so le boleči, današnji pa je boleč, a hkrati koristen, saj je pokazal našo trenutno raven v tej sestavi in kje moramo biti čez nekaj mesecev oziroma let.”

Domžalčani bodo znova na delu že danes popoldne, ko se bodo v domačem Športnem parku v generalki pred začetkom spomladanskega dela sezone pomerili s Krškim, vodilnim moštvom 2. SNL.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani končali evropsko pot

Nogometaši Maribora so svojo evropsko pot končali v drugem krogu kvalifikacij za konferenč…