Ure do jutrišnjega večernega spopada z beograjskim Čukaričkim odštevajo tudi v domžalskem taboru. Podobno kot Celjani, tudi Domžalčani svoje privržence vabijo k množičnemu obisku, čeprav je jasno, da Beograjčani niti približno ne bodo imeli tako glasne spodbude kot poljski Slask v Celju.


“Nestrpno čakamo na tekmo, ki je zelo pomembna tako za klub kot tudi za igralce. Evropske tekme se ne igrajo pogosto, zato v letošnji sezoni ne želimo odigrati le dveh. Naš cilj je napredovanje in vse bomo naredili, da se to tudi uresniči,” je za klubsko spletno stran dejal Lucas Mario Horvat, ki se je pozimi po triletnem igranju v Azerbajdžanu vrnil v staro jato. Čeprav se je po Kamniški Bistrici do njegovega povratka v domžalski Športni park prelilo že veliko vode, pa je prav Argentinec slovenskih korenin zadnji strelec domžalskega evropskega zadetka. 29-letni vezist je štiri leta nazaj zatresel mrežo RNK Splita, ki je Domžale sicer izločil s skupnim izidom 5:2. Horvat si tokrat želi drugačnega razpleta in preskoka prve evropske ovire, za kar bodo, tako pravi tudi sam, v domžalski zasedbi naredili vse, kar bo mogoče: “Napovem lahko borbeno in moštveno igro. Sposobni smo se uvrstiti v naslednji krog. Če bomo dali vse od sebe in igrali pametno, imamo veliko možnosti, da izločimo Čukarički. O napredovanju odločata dve tekmi in v 180 minutah se lahko zgodi marsikaj. Na obeh tekmah bomo morali biti od prve do zadnje minute popolnoma osredotočeni. Igralnega časa je ogromno, zato ne smemo brezglavo kreniti proti nasprotnikovim vratom. Potrebno je igrati pametno, seveda pa imamo le en cilj in to je napredovanje.”

Moštvo trenerja Luke Elsnerja se je po današnjem dopoldanskem treningu odpravilo v karanteno, jasno pa je, da v četrtek zasedbi ne bo smel pomagati Nejc Skubic, medtem ko sta Gaber Dobrovoljc in Dejan Trajkovski sanirala lažji poškodbi. In kakšen bo po mnenju Horvata razplet četrtkove preizkušnje? “Zmaga je vedno najboljša,” je dejal nekdanji član Argentinos Juniors in River Plateja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Brava in novopečenega prvoligaša brez zmagovalca

Včeraj sta se na pripravljanem obračunu pomerila Bravo in Radomlje, tekma se je končala z …