Nepričakovana novica iz Ljudskega vrta. Ne, Darko Milanič je (vsaj za zdaj) še trener Maribora, zato pa so v taboru pokalnega prvaka pred nekaj minutami predstavili novinca. Med vijolice se je po dveh letih vrnil Dejan Mezga.

Dolgoletni član Maribora je sklenil enoletni dogovor. Mezga, ki danes šteje 31 let, je zadnji dve sezoni preživel pri splitskem Hajduku in ciprskem Apollonu, po vrnitvi v Ljudski vrt pa je dejal: “Končno doma, to mi je zdaj najpomembnejše. Upam, da bomo nadaljevali, kjer smo ostali, ko sem odhajal. Z naslovi in vsemi uspehi. Tukaj sem se vedno prijetno počutil, tega ne morem skriti. Ves čas sem ostal povezan s klubom, ogledal sem si vse prenose, ki niso bili v terminih mojih tekem ali treningov. Ekipo dobro poznam, veseli me, da bodo nekateri igralci iz prejšnjega obdobja spet moji soigralci. Prav tako sem vesel, da bom znova delal s trenerjem, s katerim sem že uspešno sodeloval. Poznam vse zahteve, filozofijo igre in verjamem, da se bom hitro prilagodil. Imel sem kratek premor po koncu sodelovanja z Apollonom, a sem vmes vadil samostojno in menim, da bom pripravljen pomagati ekipi.”

Mezga, ki bo nosil dres s številko 88, je v mariborskem dresu zbral kar 235 nastopov, z 61 zadetki pa je petnajsti strelec v zgodovini kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marijan Pušnik ni več trener kanpov

Kot so danes sporočili iz velenjskega Rudarja so se danes razšli z prvim možem knapov Mari…