Danes s pripravami na spomladanski del sezone začenjajo tudi pri velenjskem Rudarju, ki bo spomladi naskakoval napredovanje v zgornjo polovico lestvice državnega prvenstva, saj knapi za petim Zavrčem zaostajajo vsega tri točke.


Trener Jernej Javornik bo moštvu v zimskih pripravah priključil tudi nekaj obetavnejših mladincev, tudi Semina Omerovića, ki se z mladinsko reprezentanco Slovenije trenutno mudi na mednarodnem turnirju v ruskem St. Petersburgu. So pa Velenjčani že sklenili dogovor s prvim novincem, saj bo dres Rudarja v spomladanskem delu sezone nosil tudi Tilen Lešnik. 18-letni nogometaš je bil jeseni član konjiške Dravinje, v dresu katere je odigral devet srečanj, pred tem pa je nekdanji član mladinskih selekcij Maribora nosil dres Zavrča, v dresu katerega je odigral tudi eno prvoligaško srečanje. V zadnjem krogu sezone 2013/14 je odigral vseh 90 minut na gostovanju pri ljubljanski Olimpiji.

Velenjčani bodo večino priprav opravili v domačem okolju, za zdaj pa so potrdili pet pripravljalnih tekem, prvi tekmec bo graški Sturm, kasneje pa sledijo še tekme z Osijekom, Zagrebom, Wolfsburgerjem in Krškim.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Škandal odnesel zvezdnika Olimpije

Po tem, ko je v javnost pricurljala novica, da naj bi se trojica nogometašev Olimpije zapl…