Potem ko sta bili dve tekmi devetega kroga Prve lige Telekom Slovenije, se bo zadnje dejanje uvodne četrtine državnega prvenstva danes nadaljevalo z obračunoma v Velenju in Novi Gorici. Pri do tega kroga vodilnih Goričanih gostujejo Mariborčani, ki jih bo v boj prvič povedel novi strateg Krunoslav Jurčić. Lahko Gorica slavi še osmič zapored?


“Dobra energija je prisotna z vseh strani. Tako kot po vsaki spremembi potrebuješ nekaj časa, da se navadiš. Trener nas še spoznava, mi pa njega. Nekaj je podobnosti italijanskemu nogometu, saj se vidi, da je trener igral tudi v Italiji. Na začetku treninga veliko delamo na taktiki, veliko stojimo in se postavljamo. Spoznavamo njegove ideje in principe, ena od prvih idej je večja agresivnost v igri. Skozi posest žoge smo se skušali privaditi na spremembo sistema in počasi bo potrebno zaokrožiti v celoto,” je včeraj popoldne dejal Mitja Viler, eden izmed izkušenejših členov vijoličaste zasedbe, ki se po osmih krogih nahaja na četrtem mestu. Ob treh zmagah in remijih so vijoličasti zabeležili še dva poraza, novega si ne želijo, a bo naloga vse prej kot lahka, saj so Goričani v naletu. So odlični izidi presenetili bočnega branilca Maribora? “Glede na težave je presenetljivo. Vem pa, kako je ta situacija, v času mojega igranja za Koper sem igral za ‘klapo’, družba je bila odlična. Sproščeno si odigral tekmo, v igri ni bilo zakonitosti in sproščenost je prinašala rezultate. Po prvem porazu jim bo krivuljo težko spraviti navzgor,” pravi Viler, ki je recept za zaustavitev goriških adutov našel v agresivnem pristopu od prve minute ob tem pa dodal: “Ne smemo se ukvarjati z nasprotnikom, tako ne bomo prišli nikamor. Vseeno smo Maribor, zanimati nas mora naš igra in če bomo izgledali vsaj polovično dobro, se ne rabimo ukvarjati z nasprotnikom,” je v svojem slogu zaključil vselej zgovorni Primorec.

Goričani so v začetku tedna v središču mesta predstavili nove drese. (Foto: ND Gorica)

V Novi Gorici pred derbijem z Mariborčani vlada posebna in pozitivna energija. To je bilo moč najti tudi v začetku tedne, ko so v klubu predstavili nove drese, zatem pa so se v središču mesta predstavile tudi vse goriške selekcije. Tudi Amel Džuzdanović, ki bo s svojo hitrostjo in nepredvidljivostjo pomemben adut domače čete, upa, da se bo na tribuni novogoriškega Športnega parka zbral čim veliko število pristašev. “Upam, da se bo na derbiju proti Mariboru zbralo čim več gledalcev. Pričakujem jih dva tisoč. Da bodo naš dvanajsti igralec in bomo spet zmagali. Če bomo igrali tako, kot smo v zadnjem času, nam lahko uspe,” pravi Ajdovec v goriškem dresu, ki kljub odličnemu začetku sezone ni zapustil novogoriškega gnezda, kar je razveselilo tudi trenerja Mirana Srebrniča: “Vesel sem, da v poletnem prestopnem roku nisem izgubil nobenega nogometaša. Ostali so vsi, zato sem zelo zadovoljen. Upam, da bodo igralci še naprej tako srčno trenirali in igrali. Da bodo uspešni že na naslednji tekmi. Nimamo veliko informacij o Mariboru, ki ima novega trenerja, a mislim, da lahko presenetimo. Favorit je Maribor, to je jasno.”

Mariborčani in Goričani,  ob Celjanih še edini, ki med prvoligaši igrajo neprekinjeno od prve sezone, so doslej odigrali že 81 medsebojnih tekem. Veliko uspešnejši so vijoličasti, saj so dobili več kot polovico dvobojev, kar 45 tekem se je razpletlo v mariborsko korist. Statistika v novogoriškem Športnem parku je resda izenačena, a Goričani Maribora pred domačimi gledalci niso uspeli premagati na zadnjih dvanajstih tekmah. Maribor je sever Primorske sklonjenih glav nazadnje zapuščal pred več kot šestimi leti, maja 2009 sta zmago domači četi priigrala Enes Demirović in Etien Velikonja, ki je zadel dvakrat.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …