Zadnja tekma osmega kroga Prve lige Telekom Slovenije in hkrati tudi zadnja pred dvotedenskim reprezentančnim premorom bo danes popoldne odigrana v ljubljanskih Stožicah. V prestolnici se nadejajo še boljšega obiska kot pred tednom dni, ko je obračun s Celjem spremljalo skoraj štiri tisoč gledalcev.


Ti so imeli kaj videti, saj so Ljubljančani v celjsko mrežo natresli kar šest zadetkov. Zmaji so se veselili še četrte zaporedne zmage, na zadnjih treh tekmah pa je Olimpija zabila kar trinajst zadetkov. Zdaj v Stožice prihajajo Velenjčani, ki so po slabem začetku sezone ujeli ritem in se neporaženi na zadnjih štirih tekmah, niz pa želijo podaljšati tudi v gosteh pri Olimpiji. “Nasprotniku se bomo morali hrabro zoperstaviti, saj je vidno, da je Olimpija v naletu. Toda tudi mi imamo kvaliteto in zato verjamem v pozitiven rezultat,” je za klubsko spletno stran dejal Mario Babić, ki je v teh dneh skupaj z bratom Stjepanom z vodstvom Rudarja sklenil novo, kar triletno pogodbo. Stjepan Babić se je poleti v Rudar preselil prav iz vrst Olimpije, kjer pa v polletnem obdobju ni pustil globljega pečata. Starejši od bratov Babić sicer ni edini nekdanji član Olimpije v velenjski zasedbi, saj so zeleno-beli dres v preteklosti nosili tudi Luka Prašnikar, David Kašnik, Damjan Trifković in tudi Rusmin Dedić, ki pa bo v družbi Mateja Eterovića in Leona Črnčiča tekmo zaradi poškodbe spremljal s tribune. Kašnik poudarja, da Velenjčani v Ljubljano odhajajo optimistični: “Želimo si nadaljevati niz neporaženosti tudi v Ljubljani. Ne glede na to, da je Olimpija v naletu, smo tudi mi po slabšem začetku dvignili raven naše igre in v Ljubljano odhajamo optimistični. Če bomo izpolnili navodila strokovnega štaba, lahko tudi proti Olimpiji pridemo do dobrega rezultata.”

Brata Babić sta knapom v teh dneh obljubila triletno zvestobo. (Foto: nkrudarvelenje.com)

V obeh taborih se lahko pred današnjim obračunom pohvalijo s članskima reprezentantoma. Jaka Ihbeisheh bo znova pomagal Palestini, Nik Kapun pa je dobil povabilo Srečka Katanca. Mladi vezist Olimpije bo z reprezentanco sicer dva dni zgolj treniral, nato pa se bo pridružil mladi izbrani vrsti, v kateri bodo tudi Kenan Bajrić, Aljaž Krefl, Andraž Šporar in Miha Zajc, ki pred današnjim obračunom pravi: “V vsakem primeru nas čaka težja tekma kot proti Celju, saj Rudar goji veliko bolj disciplinirano igro v obrambi. Poleg tega pa so izjemno nevarni v hitrih protinapadih. Običajno nam takšne ekipe nikoli niso ležale, vendar jutri želimo prekiniti tudi to neugodno tradicijo. Morali bomo biti zbrani in potrpežljivi v fazi napada, v obrambi pa paziti na njihove hitre prehode.”

Tudi ljubljanski strateg Marijan Pušnik napoveduje, da bo obračun z Rudarjem zahtevnejši kot tisti s Celjem: “Tekma proti Rudarju bo nov trenutek resnice za naše moštvo. Glede na to, da igrajo Velenjčani veliko bolj previdno in taktično bolj disciplinirano od Celjanov, pričakujem, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Tisti, ki pričakujejo, da bomo vsako tekmo dobili s tremi ali s štirimi zadetki razlike, se močno motijo. Vse, kar si želim pred začetkom srečanja, je, da prikažemo enak pristop, borbenost in željo kot na zadnjih treh tekmah.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…