Ena od treh večernih tekem bo nocoj odigrana tudi v Celju. V knežje mesto prihajajo Domžalčani, ki kljub temu, da še lovijo stanovitnost svojih predstav, zasedajo mesta v zgornji polovici lestvice. Povsem nasprotno je celjsko stanje, saj se grofje po sedmih krogih s petimi točkami nahajajo na dnu ligaške razpredelnice.


V domžalskem taboru ne bi imeli nič proti, če bi Celjani na dnu pričakali tudi reprezentančni premor, saj bi to pomenilo, da bi četa trenerja Luke Elsnerja Areno Petrol zapuščala s polno točkovno malho. S četrto zmago bi se Domžalčani še bolj utrdili v zgornji polovici lestvice, kar bi bil dober obet za nadaljevanje sezone in zadnjo tekmo uvodne četrtine prvenstva, ko bodo Domžalčani doma pričakali Krško. Kljub celjski krizi pa Nejc Vidmar, ki se bo s soigralcem Nejcem Skubicem v ponedeljek priključil reprezentanci, napoveduje zahteven obračun, saj Celjani ne glede na vse niso naivna ekipa: “Liga je izenačena, zato ni lahkih tekem. V spodnjem delu lestvice sta bila tudi Rudar in Zavrč, pa nam ju ni uspelo premagati. Kljub porazu z 0:6 v Ljubljani, nam v Celju ne bo nič lažje. Tekmo sem si ogledal v živo in tudi Celjani so si pripravili svoje priložnosti. Imajo nekaj smole s poškodbami, a so še vedno poletna ekipa, ki je sposobna zelo dobrih predstav. Upam, da jih ne bomo prav mi vrnili med žive. Če želimo ohraniti visoke ambicije, moramo na vsaki tekmi nabirati točke. Gremo iz tekme v tekmo, zato smo popolnoma osredotočeni le na tekmo s Celjem. Gre za neugodnega nasprotnika, vendar, če bomo odigrali po svojih najboljših močeh, ne vidim razloga, zakaj ne bi zmagali. Naredili bomo vse, da domov odnesemo vse tri točke. Se pa zavedamo, da nas čaka zelo težka tekma.”

Celjani so v šestem krogu ugnali Zavrč in se tako veselili prve zmage v sezoni, a kaj, ko so varovanci trenerja Simona Rožmana v ljubljanskih Stožicah naleteli na izredno razpoloženo četo Olimpije, ki je izkoristila in kaznovala sleherno napako Celjanov in gostujočo mrežo napolnila s kar šestimi zadetki, kljub temu pa v celjskem taboru ne obupujejo, čeprav se zavedajo, da jih tudi proti Domžalam čaka težak obračun. “Domžale so izredno organizirane, gre za moštvo, ki premore širok kader kakovostnih nogometašev. Praktično na vsakem položaju imajo po dva enakovredna nogometaša. Na tej tekmi bomo zagotovo poizkušali iztržiti čim boljši rezultat, seveda pa si želimo, da bi nam v teh težkih časih ob strani stali tudi navijači. Rezultatsko jih doslej še nismo nadgradili, lahko pa obljubim, da bomo dali vse od sebe, da bi v soboto prikazali karseda dobro predstavo,” pravi najizkušenejši mož v celjski zasedbi, 41-letni Amel Mujčinović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…