Večina prvoligaških in drugoligaških igralcev že uživa na zasluženem dopustu, kar pa ne velja za Novogoričane in Kidričane. Tekmeca bosta danes popoldne, ob 17. uri, odigrala prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Vloga favoritov pripada Primorcem, ki so državno prvenstvo zaključili s tremi zmagami, Štajerci pa so v zadnjih sekundah gostovanje v Krškem ostali brez prvega mesta na lestvici 2. SNL.


“Dobili smo zelo kakovostnega nasprotnika, ki je vreden vsega spoštovanja. Gre za organizirano ekipo, ki je dobro vodena, tako da nas čaka težko delo. Klub temu menim, da smo kvalitetnejše moštvo. Če bomo igrali na nivoju iz zadnjih tekem, bi nam moralo uspeti,” je za spletno stran Prve lige dejal goriški strateg Miran Srebrnič, ki je pred obračunom odslovil še dva italijanska nogometaša. Branilec Simone Napoli in vratar Alberto Gallinetta zaradi neprimernega vedenja nista več člana goriške zasedbe, tako sta v Gorici ostala le še dva Italijana, branilca Lorenzo Pasqualini in Matteo Boccaccini, ki bosta mesto v začetni enajsterici verjetno dobila tudi danes. Srebrnič ne bo mogel računati niti na Vykintasa Slivko, saj se je vezist priključil pripravam mlade litovske reprezentance. Kot že zapisano, bodo Goričani v obračun krenili kot favoriti, Srebrniča pa bi zadovoljila zmaga z dvema zadetkoma: “Upam, da bomo preko naše prepoznavne igre prihajali do priložnosti, medtem ko bo v obrambi potrebno biti skoncentriran. Predvidevam, da se Aluminij ne bo zapiral, saj jim to ni v navadi. Zmaga z 2:0 bi za nas pomenila dober rezultat.”

“92 minut in 50 sekund smo imeli vse pod kontrolo, potem pa prejeli atipičen zadetek. Fantje je to potrlo, prizadelo. Čeprav je zgodba že za nami, mislim, da vsi fantje tega še niso čisto preboleli. To velja predvsem za mlajše nogometaše, vendar verjamem, da bo zadeva dokončno pozabljena, ko se bo tekma z Gorico začela,” je priznal Damijan Romih, strateg Aluminija, ki je bil v soboto še do zadnjih sekund bodoči prvoligaš, a je nato Kidričane, ki so tihoma že slavili prvoligaški status, tik pred koncem tekme šokiral domači rezervist David Bučar. Romih, ki že ima prvoligaške izkušnje, saj je bil v preteklosti trener Celja, priznava, da bo Gorica favorit, tudi zaradi dejstva, da bo v goriškem Športnem parku pogrešal štiri adute, Jako Bizjaka, Davida Lonzarića, Leona Leušteka in Dejana Školnika: “Zavedamo se, da je favorit Gorica. Gre za večkratnega državnega prvaka, ki ima veliko izkušenj. Imajo tudi dobrega trenerja, sploh pa so v zadnjem času močno dvignili nivo forme. Seveda imamo tudi mi svoje kvalitete, ki jih bomo skušali izkoristiti. Upam, da bomo čim bolje predstavljali barve našega kluba.

Gorica in Aluminij sta v štiriindvajsetletni zgodovini slovenskega državnega prvenstva odigrala zgolj štiri medsebojne obračune. V sezoni 2012/13 so se vseh treh zmag veselili Goričani, Kidričani so dobili prvi obračun sezone. Aluminij je v omenjeni sezoni Gorici zagodel v pokalnem tekmovanju, saj so Primorcem zaprli polfinalna vrata. Kidričani so še posebej dobro ležali Dejanu Žigonu, saj je v šestih tekmah v štajersko mrežo poslal kar štiri žoge. Žigon, tedaj tudi drugi strelec lige, je dobro sezono ujel tudi v pomladanskem delu letošnje sezone, ko je zabil pet od sedmih zadetkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…